L’AREB confirma que les dues ofertes per comprar Vall Banc són de firmes internacionals

L’Agència Estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB) ha confirmat aquest dimarts que s’han rebut un total de dues ofertes vinculants per a l’adquisició del banc pont Vall Banc, i que es tracta de dues firmes internacionals. Segons ha avançat el ‘Diari d’Andorra’, es tractaria dels fons d’inversió JC Flowers, americà, i Socrates Capital Limited, britànic. L’AREB ha indicat que en els propers dies s’avaluaran les condicions presentades per seleccionar l’oferta guanyadora que suposi “l’ús més efectiu dels recursos públics” i sigui idònia “per als interessos dels futurs clients i empleats de Vall Banc”. Està previst que es pugui prendre una decisió abans de finals de mes.

Un cop finalitzat el termini per a la presentació de propostes econòmiques per a l’adquisició de Vall Banc, l’AREB ha confirmat que s’han rebut dues ofertes vinculants de dues firmes internacionals. Es tracta, tal com ja han manifestat en diverses ocasions els representants dels treballadors de BPA, d’una bona notícia que pot assegurar que un nombre major d’empleats pugui conservar el seu lloc de treball, a diferència de si els compradors fossin nacionals.

L’entitat, juntament amb els seus assessors, ha iniciat l’anàlisi de les propostes per determinar el comprador, una decisió que segons fonts pròximes al procés, hi ha la voluntat que es pugui prendre abans de finals d’aquest mes d’abril. Per a la selecció de l’oferta guanyadora es tindrà en compte la que suposi l’ús més efectiu dels recursos públics i sigui idònia per als interessos dels futurs clients i empleats de Vall Banc.

La decisió, tal com ha informat l’AREB en un comunicat, quedarà supeditada a l’autorització de l’Institut Nacional Andorrà de Finances (INAF), i posteriorment serà traslladada immediatament al ministre de Finances i al Consell General.

El procés de venda de Vall Banc es va iniciar el 29 d’octubre del 2015, mitjançant un procediment “competitiu, transparent, objectiu i no discriminatori”, que s’està desenvolupant en paral·lel a la implementació de les darreres mesures que queden per acomplir el pla de resolució de BPA. De moment, encara no s’ha iniciat el procés de trasllat d’actius, passius i clients al banc pont, així com tampoc s’ha fet el traspàs dels empleats que passaran a la nova entitat. Amb tot, s’espera que aquest pas es faci en paral·lel al procés de decisió del comprador, és a dir, durant els propers dies.

Per últim, l’AREB ha informat que el procés d’anàlisi de les ofertes rebudes és un pas més en la consecució de l’objectiu principal: “protegir els clients legítims de BPA, garantir la viabilitat de Vall Banc i salvaguardar l’estabilitat del sistema financer andorrà”.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *