El ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, ha presentat aquest matí el balanç 2017 de l’Àrea de suport als joves tutelats i extutelats. Així doncs, al llarg de l’any passat, es van atendre 89 expedients, el que significa un augment destacable respecte al 2016, quan se’n van atendre 37. Segons ha explicat el ministre, aquest augment respon a la bona diagnosi del col·lectiu realitzada des de l’Àrea de suport als joves tutelats i extutelats i a l’augment dels serveis destinats per fer front a les necessitats que sorgeixen en l’àmbit de l’exclusió social dels joves.

La cap d’Àrea de suport als joves tutelats i extutelats, Aurembiaix Semis, ha explicat que el treball realitzat al 2017 s’ha centrat en programes d’intervenció psicosocial en 3 àmbits. S’ha posat èmfasi en la prevenció i intervenció comunitària amb la posada en pràctica de la prova pilot a través del Servei d’Atenció als Adolescents en Risc (SAR). També s’ha treballat en l’acompanyament a l’emancipació i la inserció social a través de l’Espai de Suport als Joves Tutelats i Extutelats (ESJTET), on s’ha atès 31 joves, i des del Servei d’Orientació als Joves en Situació Vulnerable (SOV), on s’ha donat atenció a 43 joves. Finalment, s’ha donat suport educatiu intensiu amb la realització del nou pla de xoc (Rmoute) a través del qual s’han efectuat 54 acompanyaments. Aquest pla s’ha elaborat amb l’objectiu de donar una resposta immediata a un grup específic de joves d’entre 12 i 18 anys, que tinguin un expedient de jurisdicció de menors civil o penal, i que presentin problemes conductuals o consum de tòxics. El pla de xoc R-moute s’ha dut a terme mitjançant una xarxa de treball continuat amb les diferents àrees referents de l’expedient. Aquest treball en xarxa ha permès l’augment de la qualitat i l’eficàcia en l’atenció social, així com l’optimització dels recursos existents.

L’Àrea de suport als joves tutelats i extutelats va incrementar l’any passat els serveis específics per a joves, passant dels 2 serveis al 2016, als 4 serveis en actiu l’any 2017. El ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, ha destacat que amb el futur Centre residencial d’educació intensiva que s’habilitarà a les dependències de l’antiga residència Solà d’Enclar es complementarà la xarxa de serveis actuals i permetrà donar una atenció més adequada i específica. La posada en funcionament d’aquest centre està prevista per a finals d’aquest any o principis del 2019. Xavier Espot ha posat de relleu que Andorra disposa dels serveis i recursos necessaris per donar una resposta idònia a les necessitats que el país té actualment en l’àmbit de l’exclusió social dels joves.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada