L’aranja, rica en vitamina C i en carotens

L’aranja és una fruita de gran riquesa antioxidant. Té la forma de la taronja, però més gran, amb el color groguenc d’una llimona, tot i que també existeixen varietats d’un color verdós. A l’interior, la polpa també és variada i va des del color groc, passant pel taronja i el vermell.

L’aranja té un alt contingut en vitamina A o carotens, pigments que el confereixen aquest color entre ataronjat i vermellós. Quant més vermella sigui la polpa més continguts en carotens, substància amb un alt nivell antioxidant que té una acció preventiva davant malalties de tipus cardiovascular. La vitamina A també intervé en la formació dels pigments visuals de la retina i en la formació i manteniment de les cèl•lules que recobreixen la pell, els ulls, la boca i els òrgans interns.

Cal destacar també la riquesa en vitamina C. Cal apuntar que un suc elaborat amb un parell d’aranges cobreix al 100% les necessitats d’aquesta vitamina, segons les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut. La vitamina C resulta especialment recomanable durant els mesos d’hivern per tal de prevenir les infeccions i els refredats. La vitamina C reforça les defenses davant les infeccions i ajuda en la cicatrització de les ferides.

A banda de vitamina A i C, també inclou quantitats de vitamines B, especialment B1, B2, B3, B5, B6 i E, que també té accions antioxidants.

Una ració de mitja aranja conté aquests nutrients:

Calories: 60

Greix: 0

Colesterol: 0

Carbohidrats: 16g

Fibra: 6g

Sucres. 10g

Proteïnes: 1g

Per Redacció El Tot Granollers / ACPG

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.