L’APTAE denuncia incomprensió dels propietaris d’immobles i abandonament per part de l’administració  

Vista d'Arinsal
Vista d’Arinsal. Foto de Frobles – Treball propi, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=11377622

L’APTAE denuncia incomprensió dels propietaris d’immobles i abandonament per part de l’administració. La presidenta de l’Associació de Promoció Turística d’Arinsal, Erts i Pal  (APTAE), Fiona Dean, alerta que molts negocis de la zona d’Arinsal poden tancar si no s’actua amb rapidesa. 

Molts membres de l’associació, que tenen els negocis tancats o, en alguns  casos, oberts però amb molt escassa presència de clients a causa del  tancament de les fronteres, continuen pagant íntegrament els lloguers, sense que els propietaris els ofereixin cap rebaixa temporal en el preu o cap alternativa per allargar els terminis de pagament.  

Molts d’aquests edificis tancats, a més, tenen la calefacció posada a causa de les baixes temperatures, fet que suposa una despesa extraordinària per a un sector ja molt perjudicat per la crisi. 

En molts casos la resposta a la demanda de baixar els lloguers ha estat “paga  o ves-te’n”, cosa que “ens sembla molt irrespectuosa atesa la situació de crisi generalitzada en què ens trobem”, exposa en un comunicat l’APTAE. 

“És trist que la càrrega derivada de la crisi de la Covid-19 recaigui en exclusiva sobre els inquilins, responsables de negocis que han pagat religiosament els seus impostos i que contribueixen des de fa dècades al sosteniment d’un poble que viu principalment de l’esquí”, es manifesta en la nota de premsa, que afegeix que “han estat anys d’inversió i de sacrifici per arribar on estem ara: una situació límit generada per alguns propietaris d’immobles amb una visió a curt termini i que no s’adonen de les conseqüències que pot tenir a la llarga per al conjunt de la parròquia el tancament d’aquests negocis”.  

L’associació empresarial reconeix que “hi ha alguna ajuda”, però no tothom hi té accés, ja que per beneficiar-se’n cal complir una sèrie de requisits que “limiten en excés les possibilitats d’accedir-hi”.  

“Demanem més comprensió i ajudes per part dels propietaris d’aquests edificis, del Govern, de Vallnord i del Comú de la Massana. Malgrat les bones paraules, ens sentim completament oblidats”, afirma l’APTAE en un comunicat. “Ens forcen a plegar i no hi haurà gaires emprenedors disposats a reemplaçar-nos. Passaran anys fins que Arinsal i els seu entorn torni a ser on era abans de la pandèmia”, conclou la nota de premsa.  

Deixa un comentari

TOTES LES NOTÍCIES