LapsusTeatre porta la comèdia ‘Perill… Públic’ a Les Fontetes

lapsusQuatre mesos després de l’estrena de ‘Perill… Públic’ a La Valireta, la companyia encampadanaLapsusTeatre proposa dos noves funcions a l’escenari de Les Fontetes de la Massana.

El novembre passat, prop de 450 persones van tenir l’oportunitat de gaudir de la nova producció de LapsusTeatre, una proposta en clau de comèdia, creada especialment per a la companyia encampadana a partir de la traducció i adaptació d’un text contemporani francès de FrédéricSabrou.

 Xavi Fernández, que també ha dirigit el projecte, i Joan Sans, membre de la companyia, s’han fet càrrec del procés de traducció i adaptació del text en una aposta decidida per adequar-lo al nostre territori i al nostre entorn polític, mediàtic i social amb l’objectiu que hi fossin presents “els nostres tics i les nostres manies” (possiblement ficticis). Sans i Fernández confessen, però, que qualsevol semblança amb la realitat pot no ser pura coincidència.

‘Perill… Públic’ és la història d’una companyia de teatre que ha de fer front a una tria terrible, actuar davant d’un públic compost principalment d’espectadors d’extrema dreta. Tria terrible, tenint en compte que mai havien tingut tant públic a la sala.

Un dilema cruel per als artistes, però que en l’adaptació s’ha tractat amb humor per reforçar la invitació a la reflexió. El gran dilema que es formula de forma irònica és el “compromís”. El compromís que, per ferm que sigui, no aconsegueix fer canviar la forma de funcionar d’aquest món i que massa sovint s’associa amb un terme il·lusori.  

L’espectacle es podrà veure els dies 12 i 13 de febrer, a les 21.30 h, al Teatre de les Fontetes de la Massana. El preu de l’entrada és de 8 euros (50% de descompte amb Carnet Jove) i es poden adquirir a través de www.morabanc.ad/entrades o a l’Oficina de Turisme de la Massana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.