L’APRA insisteix que el turisme rural vagi lligat a la pagesia

Després de la modificació de la Llei dels allotjaments turístics, s’està treballant en el reglament que ha de definir les categories i els segells de diferenciació. Amb tot, l’objectiu d’aquesta regulació és proposar una oferta turística ‘integradora i sostenible’ lligada a la pagesia. Així ho van concebre des d’un inici des de l’Associació de Pagesos i Ramaders d’Andorra (APRA), segons explica el seu president Xavier Coma, tot i que es contempla que un cop acabat el reglament les dues activitats quedin desvinculades i el projecte deixi de respondre a la ‘idea original’.

Una de les línies de treball que desenvolupa l’APRA és el turisme rural. Es tracta d’un projecte que es va començar a desplegar fa set anys ‘per motivació pròpia del col·lectiu’, ha explicat el president de l’associació, Xavier Coma.

L’objectiu, segons ha apuntat Coma, és ‘oferir un turisme rural que era inexistent, diversificar i donar joventut al sector, per afavorir la continuïtat’.

El 17 de maig del 2012 el Consell General va aprovar la modificació de la Llei general de l’allotjament turístic i s’espera que properament pugui veure la llum el reglament que ha de definir les diferents categories, els sistemes d’estàndard i els nivells de qualitat, així com els segells d’especialitat o diferenciació.

Amb tot, des de l’associació asseguren que la proposta de reglament ja fa temps que va quedar tancada i ‘llesta per posar al forn’, de manera que ara és una qüestió política. Això si, mantenen que ‘tot vincle d’aquesta oferta turística ha d’estar lligat a la pagesia’. Si és així serà ‘un èxit’, ha insistit Coma i des de la pagesia s’hi donarà suport ‘al 100%’.

El president de l’APRA ha reconegut que el fet ‘que quedi desvinculat o no quedi prou vinculat’ al sector agrícola i ramader ‘és un escenari que està previst’ i si finalment aquest és el resultat ‘no respondrà a la idea original que va néixer a l’associació’.

Malgrat aquesta hipòtesi, Coma ha assegurat que, un cop redactat i publicat el reglament caldrà fer turisme rural ‘en les condicions que sigui’.

2 comentaris

  1. És el que passa, que hi ha picaresca a tot arreu.

  2. l’APRA no sap on pixa. Primer van repartir molts cupos de tabac de forma fraudulenta entre els amigatxos sense tenir en compte la propietat de la terra i deixant a l’erm les propietats d’aquells que no van ser prou espavilats per reclamar el seu dret. Ara volen lligar el turisme rural a la pagesia. Com ho voleu fer donant llicencies a aquells que no tenen terra?

Comments are closed.