L’app de les app

Molts analistes han encertat a afirmar el següent: Facebook vol acabar amb la recentment iniciada era de les aplicacions.

Primer van ser els telèfons, després els telèfons mòbils, després els smartphones i ara la firmade Mark Zuckerberg qui pretén acabar amb tots els seus antecessors. En aquest camí cap a l’actualitat molts s’hauran adonat que el que realment ha passat és la gradual desaparició de la funció de trucada en els telèfons. A l’inici amb els missatges i ara amb les aplicacions de missatgeria gratuïta, cada vegada resulta més rar trucar als coneguts.

Tot el sector pensava que el següent pas de Facebook seria presentar un smartphone propi. De totes maneres, l’aposta del gegant de les xarxes socials és Facebook Home, una capa de programari que consagrarà els terminals a la xarxa social, és a dir, un producte que intentarà complir totes les qualitats d’una aplicació en l’aplicació de Facebook.

En lloc de la clàssica pantalla de desbloqueig, la xarxa social pretén que en cada telèfon aparegui d’entrada la pantalla de Facebook amb les notícies que han pujat a la xarxa els nostres contactes.

Les reaccions davant d’aquest canvi de rumb orquestrat per Zuckerberg i els seus no s’han fet esperar. La capa que pot descarregar-se a la Play Store dels smartphone ja ha generat inestabilitat a Google i el seu Android mentre que Apple ha considerat com impossible ser suplantat per Facebook.

Veurem com funciona aquesta aplicació d’aplicacions i descobrirem al mateix temps si més li hauria valgut a Zuckerberg crear un telèfon mòbil propi.

Per Tecnonews / ACPG – Redacció