L’aplicació mòbil Moovit: una solució davant les vagues i imprevistos del transport públic

moovitMoovit avisa els seus usuaris de tots els retards de bus, metro, metro lleuger o, en aquest cas, Rodalies, en temps real perquè arribar a l’oficina o a classe no es converteixi en una odissea.

La nova app, basada en la col·laboració (“crowdsourcing “), que funciona a partir de la combinació de les dades que generen o aporten els mateixos usuaris i la informació dels operadors de transport públic, ofereix, entre altres serveis, un sistema de alertes que informa l’usuari sobre horaris, temps d’arribada, trànsit, parades / estacions properes, avaries i recorregut, permetent fins i tot compartir la ruta amb un amic per facilitar la trobada.

Disponible actualment per la xarxa de transports de Madrid i Barcelona, l’aplicació mòbil està resultant de gran ajuda als usuaris habituals de Renfe i Adif a les dues grans ciutats espanyoles, que afronten una setmana d’aturades parcials i vagues convocades per CGT i el Sindicat ferroviari, amb serveis mínims per al 72% de l’AVE i el 50 % dels Rodalies. Davant d’aquest panorama, Moovit permet planificar rutes alternatives per arribar a la destinació puntualment i amb el mínim de greuges respecte a una “jornada normal”.

D’aquesta manera, Moovit millora de la mobilitat i l’experiència del transport públic, convertint-se en una eina imprescindible per a tots aquells que, pel seu treball estudis o oci s’hagin de moure sovint per la ciutat durant aquests dies de serveis precaris o en qualsevol altra situació perquè Moovit també ofereix la possibilitat de consultar horaris, navegar en temps real o personalitzar les recerques de trajectes.

Després de les prop de 250.000 descàrregues obtingudes a les botigues Apple i Android només a Espanya, Moovit, present a 15 països i en més de 70 ciutats, és actualment l’app de transport líder a Espanya -obtenint el lloc n º 1 a Google Play- sent aquest un dels països més rellevants per a l’empresa, ja que l’app no deixa de guanyar adeptes des de la seva presentació.

Per Tecnonews / ACPG – Redacció