L’api, per què incloure’l en la teva dieta

Green celery on the white wooden table

L’api és una verdura que pel seu gust amarg i fort no li agrada a molta gent i només es reserven a menjar-se’l de forma “in extremis” amb la finalitat d’aprimar-se. Però realment és un aliment que s’hauria d’incloure de forma sovint a la dieta per les moltes propietats saludables que té.

L’api té molta aigua, poques calories i fibra. Conté vitamina A, B1 i B2, C i E i minerals com sodi, potassi, calci, magnesi, ferro, sofre, fòsfor i silici. A més té molts efectes sobre l’organisme. És un gran depuratiu. Gràcies al seu contingut de potassi, aquest aliment estimula la producció d’orina i és ideal per combatre la retenció de líquids i eliminar toxines.

També és un poderós relaxant, que pot tractar problemes d’ansietat, estrès i insomni a causa del seu contingut en minerals alcalins. Els experts recomanen també l’api a la dieta terapèutica per tractar la hipertensió.

TOTES LES NOTÍCIES