L’Agència de Protecció de Dades d’Andorra (APDA) ha transmès al Govern la seva ‘preocupació’ pel funcionament i la implementació de la nova aplicació Smart Country, ‘perquè es busqui el necessari equilibri entre el tractament de la informació personal i els projectes de noves tecnologies’. Així ho ha reconegut el director de l’Agència, Joan Crespo, que ha explicat que de moment només tenen la informació que s’ha anat publicant als mitjans i no han pogut consultar cap prototip o prova d’aquestes eines.

Una de les funcions que es preveu que tingui la nova aplicació Smart Country és la recollida de dades dels usuaris per adaptar les ofertes que reben als seus dispositius mòbils en funció dels seus hàbits, com van explicar els desenvolupadors del projecte i els responsables d’Andorra Telecom.

En aquest punt és on sorgeix el debat sobre l’ús i la privacitat de les dades, en el qual van indicar que s’estava treballant i que és motiu de ‘preocupació’ per a l’Agència de Protecció de Dades.

Segons ha explicat el director de l’APDA, Joan Crespo, l’Agència ha transmès al Govern aquest neguit i la voluntat que es busqui un ‘equilibri’ entre la recollida d’informació i el dret a la protecció de dades personals.

Per ara, l’APDA no ha pogut veure el funcionament de l’aplicació amb cap prototip o prova que permeti valorar el compliment o no d’aquest aspecte. ‘Hem de trobar l’equilibri entre la necessitat d’implementar noves tecnologies i el fet de mantenir la privacitat de cadascú de nosaltres’, apunta Crespo.

Ja que no disposen de prou informació ara per ara, un cop l’aplicació estigui en funcionament ‘actuarem en el cas que veiem una possible vulneració del dret fonamental’, ha manifestat el director de l’APDA.

Malgrat aquesta preocupació, Crespo confia que es treballarà en la línia de trobar aquest ‘equilibri’, bàsicament ‘perquè no siguem objecte de ser un laboratori que es pugui utilitzar d’una manera alegal’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada