L’APDA augmentarà en dos o tres membres el personal per adequar-se als estàndards europeus

La memòria del 2018 de l’agència de Protecció de Dades es fa ressò de l’augment de consultes en referència a la nova normativa europea sobre el tractament de dades personals.

Andorra no es veu afectada de forma directa per les regulacions del Parlament de la Unió Europea, però per adequar-se als estàndards europeus que estableix el conveni i el reglament, l’agència de Protecció de Dades haurà d’augmentar en dos o tres membres el personal. La previsió és que s’incorporin l’any vinent.

Protegir i informar els menors és una de les prioritats de l’agència. Els infants han de ser conscients dels seus drets en matèria de protecció de dades i han de saber utilitzar les xarxes socials amb responsabilitat, cosa que moltes vegades no fan per desconeixement.

Penjar fotos a les xarxes socials és la principal imprudència que cometen. Educar amb xerrades i conferències dels perills amb què es poden trobar és la via de l’agència, que té un apartat específic per als joves al seu lloc web.

Dels 16 expedients administratius oberts l’any passat per l’agència, un feia referència a la utilització de la foto d’un menor en una campanya publicitària sense el consentiment dels pares.

TOTES LES NOTÍCIES