L’Associació de Pares d’Alumnes de l’escola espanyola d’Encamp s’ha reunit aquest dijous amb l’ambaixador per conèixer de primera mà les previsions de futur que la conselleria d’Educació té envers el centre i els alumnes que actualment hi estudien. ‘Aposten perquè puguin acabar el màxim a aquí’, ha explicat la presidenta de l’APA, Beatriz Pérez. Davant d’aquesta voluntat que els nens i nenes del centre puguin acabar els seus estudis a l’escola, des de l’APA s’han mostrat ‘optimistes’ perquè consideren que s’aposta pel sistema.

‘Volíem estar segurs que els nens podrien acabar la seva escolarització al centre’. Aquesta era la principal preocupació dels membres de l’APA de l’escola espanyola d’Encamp segons ha transmès la seva presidenta, Beatriz Pérez. Després de la reunió d’aquest dijous amb l’ambaixador espanyol, Alberto Moreno, ‘ens ho han confirmat’, ha indicat Pérez.

Segons la representant de l’APA, Moreno els hauria traslladat la intenció de la conselleria d’Educació d’intentar que els alumnes que actualment estudien al centre hi puguin acabar l’ensenyament i quan quedin pocs alumnes i el nou centre únic estigui en marxa es reubiquin en la nova escola.

Aquest nou centre, ha reconegut Pérez, difícilment estarà a punt per aquest curs però esperen que estigui en marxa per al proper.

Per ara, des de l’APA estan més convençuts de la viabilitat del projecte i de l’aposta de la conselleria pel sistema educatiu espanyol. Demanen, però, que els preinscrits d’enguany de dos anys i mig es puguin quedar al centre encampadà ja que ‘molts són germans de nens que ja estan escolaritzats’, ha assenyalat Beatriz Pérez.

Entenen que aquest any ja no s’acceptin més inscripcions de nens de tres anys però volen que els preinscrits ‘puguin seguir en el sistema que han escollit’. Segons Pérez, l’ambaixador els ha manifestat la seva intenció de tornar a formular la proposta a Madrid per veure si es podria realitzar.

De ser així, serien dotze els alumnes nous que entrarien al centre, tot i que des de l’APA han admès que en el moment que quedin quatre o cinc alumnes ‘tothom entendria que el centre no és viable’ i, per tant, veurien bé el seu trasllat a la nova escola única.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada