L’any 2017 es va detectar a Andorra 1 cas de tuberculosi

Demà, 24 de març, se celebra el Dia Mundial de la Tuberculosi, amb el lema escollit per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i la Stop TB Partnership “Es busquen líders per a un món lliure de TB. Pots fer història. Erradica la TB.”

Aquest any la campanya se centra en aconseguir el compromís per posar fi a la tuberculosi, no només des de l’alta esfera política, sinó també en tots els àmbits de la societat ja sigui civil, mèdica o científica.

Coincidint amb aquesta celebració el Ministeri de Salut fa publiques les dades relatives al Programa de prevenció i control de la Tuberculosi a Andorra (PPCTA) per a l’any 2017 i per al període 1997-2017: https://www.salut.ad/images/stories/Salut/pdfs/Dades_TBC_dia_mundial_2018.pdf

En aquest sentit, l’any 2017 el PPCTA ha detectat 1 cas d’aquesta malaltia al Principat, que es va donar en una persona resident al Principat, el que situa la taxa d’incidència anual a Andorra d’aquesta malaltia en 1,3 per 100.000 habitants. Aquest índex continua sent inferior als registrats el 2016 als països del nostre entorn: 7 (França); 10,2 (Espanya); i 17,3 (Portugal), mentre que a Andorra la taxa d’incidència va ser de 5,2 per 100.000 habitants.

D’altra banda, des de l’any 1997 fins el 2017 el Programa de prevenció i control de la Tuberculosi a Andorra ha registrat 201 casos de sospites de tuberculosi, dels quals 178 han estat casos confirmats. La franja d’edat més afectada per aquesta malaltia se situa entre els 35 i 54 anys, i els homes són els més afectats. Cal tenir present que la tuberculosi és una malaltia que es cura si se segueix correctament els tractaments. Per aquest motiu, l’OMS treballa per a què els tractaments arribin a tots els malalts. A Andorra, el Programa de Prevenció i Control de la Tuberculosi garanteix el diagnòstic, el tractament i el seguiment fins a la curació. També es fa càrrec de la vigilància i seguiment de l’entorn dels malalts.

TOTES LES NOTÍCIES