L’any 2012 clou amb un IPC de l’1,1%

El Consell de Ministres ha validat aquest dimecres la dada final de l’índex general de preus al consum (IPC) al tancament de l’any 2012, que ha experimentat una variació del positiva de l’1,1%, mentre que al tancament del 2011 aquest indicador es va situar al 2,5%.

Els grups amb una major variació anual han estat Esbarjo, espectacles i cultura (+4%), Aliments, begudes i tabac (+2,2%) i Transport (+1,6%). D’altra banda, els grups amb variacions de preu negatives han estat Salut (-2,6%), Habitatge (-1,4%) i Béns i serveis diversos (-0,9%).

Pel que fa a la inflació subjacent anual, que es calcula recollint tots els preus de l’IPC a l’excepció dels productes amb preus més volàtils i no estacionals (és a dir, sense tenir en compte ni els productes energètics ni els frescos), aquesta ha estat de l’1,4%.

En comparació amb els països veïns, la dada final  de l’PC al tancament de l’any es donarà a conèixer el 15 de gener a Espanya i el 10 de gener a França. La darrera comparativa és, doncs, la variació interanual del passat mes de novembre, que mentre a Andorra va ser de l’1,3%, a França i Espanya va ser de l’1,4% i el 2,9%, respectivament.

TOTES LES NOTÍCIES