L’any 2011 clou amb un IPC del 2,5%

El Consell de Ministres ha validat en la sessió d’aquest dimecres al matí la dada final de l’índex de preus al consum (IPC) al tancament de l’any 2011, confirmant l’indicador en un 2,5%. Després d’experimentar una variació mensual nul·la el passat mes de desembre (el mateix mes de l’any 2010 va ser del 0,2%). Entre els grups que més han vist augmentar l’IPC, hi ha el de transport, on la variació anyal ha estat del 5,6%; habitatge, aigua, electricitat i calefacció (3,8%); ensenyament (2,7%) i el grup que integren aliments, begudes i tabac (2,6%). Per contra, el grup roba i calçat, que ha estat l’únic on l’IPC s’ha reduït, ha experimentat un descens del -5,3%.

El Govern ha valorat que la variació anyal de la inflació subjacent (que no inclou els productes energètics i els productes frescos) del 0,5% confirma una certa estabilitat en els preus en un moment de crisi econòmica. Pel que fa a la diferència del 2% entre l’IPC i la inflació subjacent, el Govern ha destacat la influència de l’augment de preus del 16,6% dels productes petroliers.

En comparació als països veïns, l’IPC d’Andorra se situa una dècima per sobre de l’IPC avançat d’Espanya, que és del 2,4%, mentre que les dades corresponents a França no es coneixeran fins demà (la variació interanual al novembre a aquest país va ser del 2,5%).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.