Els directius d´una casa de canvi argentina van ser els qui més diners van rebre de Landstreet per haver dut clients a BPA. Concretament, van rebre una comissió de 3,7 milions d´euros. Així consta en l´aute de bloqueig dictat per la batlle que instrueix la causa. El 2014 el Banc Central de l’Argentina va proposar sancionar-los per incomplir les normes de prevenció de blanqueig.

Entre les persones i empreses que van cobrar de l´empresa Landstreet, i a qui la batlle Canòlic Mingorance ha ordenat bloquejar els comptes que tenen a Andorra, hi figura el grup Thenalp. Segons l´aute de la batlle, les mercantils panamenyes que formen el grup consten com una de les societats que va rebre diners de Landstreet per haver dut clients a BPA. Dos dels representants d´aquestes societats són Francisco Fernando García i Oscar Norberto Rigano, president i vicepresident de la casa de canvi argentina García Navarro, Ramaglio i Compañía.

Concretament, van rebre de Landstreet comissions per valor de 3,7 milions d’euros, quantitat que ara ha de quedar bloquejada en bancs del país. De fet, de tots els prescriptors que apareixen a l´aute, el grup és qui va rebre més diners de la societat de Joan Pau Miquel.

El 2014 el Banc Central de l’Argentina va proposar sancionar García i Rigano per haver incomplert les normes de prevenció de blanqueig, en no fer el control pertinent dels seus clients.

Cal recordar que alguns dels clients que van quedar atrapats per les restriccions a BPA ho eren d’aquesta i d’altres cases de canvi.

D´altra banda, des del 2007 diversos bancs internacionals van avisar BPA del risc de treballar amb cases de canvi. De fet, actes del comitè antiblanqueig del banc parlaven d’aquest perill. Arran de les recomanacions dels auditors, s’hauria reduït el volum de negoci amb les cases de canvi sud-americanes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada