conneting-culturesLa jove andorrana Alba Noya ha estat seleccionada per participar en el projecte Connecting Cultures que promou l’intercanvi cultural i d’experiències entre joves de divuit països que passen cinc dies al desert d’Oman, a Aràbia Saudita. Noya ha estat seleccionada com a ambaixadora andorrana entre tres candidats i viatjarà a Oman de l’1 al 5 de febrer. L’objectiu, segons assenyala el web del projecte, és ‘promoure el diàleg cara a cara entre els joves a través de viatges curts pel desert’.

De l’1 al 5 de febrer, Andorra tindrà una jove ambaixadora al projecte Connecting Cultures que es realitzarà a Oman. Es tracta d’Alba Noya, de 18 anys que actualment estudia economia i dret a França.

Noya participarà en el darrer viatge de l’hivern a la Universitat del Desert on compartirà vivències amb joves de divuit països diferents, tant del món àrab com de països occidentals. A més de la convivència entre persones amb diferents valors i cultures, que exposaran en diferents sessions, l’objectiu és que durant la seva estada debatin sobre l’estat del món i el seu futur.

La jove andorrana serà una de les participants al projecte Connecting Cultures que organitza el Sultanat d’Oman i compta amb la col·laboració de la Comissió Nacional Andorrana per a la Unesco.

Entre les qüestions que es busquen debatre hi ha quins malentesos es perceben en relació a cada cultura, què pensen els joves que es pot fer per reduir aquests malentesos, quines són les causes dels comportaments extremistes en les respectives societats i quines són les possibles solucions o com marcar la diferència o promoure canvis en la pròpia comunitat.

L’experiència no s’acaba al desert sinó que un cop els joves tornen als seus països d’origen comparteixen les seves reflexions i vivències en xerrades i conferències, per exemple en centres escolars del país, segons han informat des de l’organització.

L’any passat, Joao Ricardo De Melo i Laura Solsona van ser els escollits per Andorra per anar a la Universitat del Desert.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada