L’Andorra Winter Rally tanca les inscripcions amb 67 participants

winter-rallyL’Automòbil Club d’Andorra havia marcat com a topall de l’Andorra Winter Rally 60 cotxes. Però l’arribada massiva d’inscripcions ha avançat imparable fins a la recepció de 67 sol·licituds, la qual cosa ha obligat a l’organitzador a tancar la llista de preinscrits en aquesta xifra. A més de la magnífica quantitat, en aquesta nova prova hivernal s’ha inscrit ni més ni menys que un mite dels ral.lis com Antonio Zanini, i altres dos grans pilots del principat, triomfadors en diversos campionats: Carles Santacreu i Gerard de la Casa.

Tot això confirma l’acceptació que els pilots tenen per aquesta nova oferta de regularitat sobre neu en carretera tancada, l’Andorra Winter Rally, que es disputarà en horari nocturn el dissabte 20 de desembre. Amb 60/65 cotxes en la sortida, l’organització pot garantir a tots els participants un ral·li de màxima qualitat, en el qual prevalgui la veritable conducció però amb la màxima seguretat i comoditat possible, tant abans com durant i després de la prova.

El conglomerat de participants que han acudit a la crida de l’Andorra Winter Rally el formen un grup d’extraordinària qualitat però amb diferents objectius en ment. Alguns acudeixen per efectuar un assaig general davant una prova de la importància del Monte-Carlo Historique; altres per posar a punt tripulació, aparells de mesura i mecànica davant la propera temporada en un ral·li autènticament d’hivern, amb reminiscències de l’època daurada de l’especialitat i que tindrà neu, gel i nit. I uns altres per conduir amb la mitjana que més s’adapti a cada moment, podent si es vol canviar en cada especial en un barem de deu mitjanes a escollir.

Il·lustres en una llista de somni
En el grup de ral.listes consagrats es troben Antonio Zanini-Manel Arroyo (Porsche 911 SC), Antonio Sainz-Javier Cattaneo (Renault 5 Copa), Carles Santacreu-Antoni Santacreu (Opel Ascona i2000), Gerard de la Casa-Ángel Rodríguez (Renault 5 Copa), Josep Carrancà-Joan Carrancà (VW Golf GTI), els francesos Patrick Canavese (Lancia Delta HF Integrale) i Ugo Canavese (Citroën Visa 1000 Pistes), Antoni Rius (Seat 124-1800), etc.

Els grans de la regularitat
Entre els grans especialistes en regularitat, pels quals l’Andorra Winter Rally serà un autèntic regal per les facilitats que trobaran per part de l’organització per assajar diferents mitjanes, destaquen Carles Miró-Eloi Alsina (Porsche 924 Turbo), Kim i Helena Vilatarsana (Renault 5 Copa Turbo), Felip Rigat-Tià Gispert (Porsche 924 Turbo), Tere Armadans-Anna Vives (Autobianchi A-112 Abarth), Josep Maria i Llorenç de Ferrer (Porsche 911 SC), José Manuel López-Josue Sánchez (VW Golf GTI), Josep Maria Montaner-Josep Freixa (Porsche 911 SC), etc.

Noms i màquines de primer nivell
En la llista figuren persones importants del motorsport com són diversos membres de Dorna, que hi seran al principat en coincidir l’Andorra Winter Rally amb la celebració de la GZero, com Carlos i Carmelo Ezpeleta (Porsche 911 RSR), Jordi Pons-Carles Jorba (Seat 850 SC) i Manel Arroyo, que acompanyarà a Zanini en el 911 SC “rèplica 80” de la seva propietat.

A la inscripció figuren un Lancia Delta HF Integrale exoficial, el del citat francès Canavese; dos Renault 5 Turbo “Tour de Corse”, els de Gabriel Reyes i Paco Roig; el Peugeot 205 Turbo 16 de Fernando Garrido; diversos Ford Escort, BMW 2002, M3 y 325 iX, Lancia Beta, Mini Cooper, etc, tots ells distribuïts en les categories admeses: fins a 1981 (categoria 1) i de 1982 a 1990 (categoria 2), amb classificacions diferenciades segons la categoria i el tipus de tracció, ja sigui davantera, posterior o total. Si bé el gruix de la inscripció prové d’Espanya (44), és molt nombrosa la presència de pilots andorrans (18) i també hi ha 5 francesos.

Compacte i còmode
Aquesta gran festa dels ral.lis d’hivern, a l’autèntica terra dels ral.lis, arrencarà a última hora de la tarda del dissabte, 20 de desembre, culminant prop de mitjanit. 7 seran els trams cronometrats, 3 d’ells amb superfície de neu garantida, ja que el ral·li disputarà 3 de les seves 7 especials al Circuit d’Andorra-Pas de la Casa, la qual cosa garanteix el contacte dels equips amb el blanc element per molt benignes que arribessin a ser les condicions climatològiques.

Els altres trams a disputar són Ordino i Canillo, que se situen en el conegut “Coll d’Ordino”, port pel qual discorren les dues especials (és el mateix tram en tots dos sentits), que es tancarà al tràfic l’1 de desembre amb la intenció de conservar-ho en tant que sigui possible en òptimes condicions hivernals per a la disputa del ral·li.

L’Andorra Winter Rally tindrà la seva seu a l’Hotel Nòrdic d’El Tarter, localitat situada al centre geogràfic del ral·li. La sortida i arribada de la prova, el parc tancat, la zona d’assistència, la base organitzativa, l’allotjament per qui ho desitgi i el sopar de repartiment de premis estaran situats en aquest establiment, a peu de l’estació d’esquí de Grandvalira. 

També entra en aquesta prova un nou col·laborador, la marca rellotgera Luminox, els productes de la qual combinen un sistema de luminescència i llegibilitat fora de sèrie dins d’una línia de rellotges esportius d’altes prestacions.

TOTES LES NOTÍCIES