L’Andorra Triatló es transforma en l”Andorra Outdoor Games’ per arribar a més esportistes

andorra outdoor

L’Andorra Triatló ha evolucionat per convertir-se en el festival d’esports ‘Andorra Outdoor Games’ que tindrà lloc el darrer cap de setmana de juliol a Naturlàndia. Es tracta d’un esdeveniment esportiu en què els participants podran competir en cinc modalitats: triatló, duatló de muntanya, trail, bicicleta de muntanya i bicicleta de carretera en format cronoescalada. Cada modalitat té les seves característiques, així com una classificació individual. Aquesta prova ha estat presentada aquest dilluns al matí pel gerent d’Andorra Turisme, Betim Budzaku, el director d’esdeveniments de Winsports, Mauro Llorens, i el director de Projecte de Naturlàndia, Enric Ordóñez, acompanyats durant l’acte pel ministre de Turisme, Francesc Camp, i el cònsol menor de Sant Julià de Lòria, Manel Torrentallé, a més d’alguns esportistes. Budzaku ha explicat que l’objectiu principal d’aquest esdeveniment “és potenciar els esports a l’aire lliure i que arribin a més persones, a més d’augmentar les pernoctacions al país”.

Esportistes de la talla de Núria Picas, campiona del mon de ‘Sky Run’, el triatleta Marcel Zamora, guanyador cinc vegades de l”Ironman’ de Niza, José Antonio Hermida, campió d’Europa i subcampió del món de BTT, o Pau Zamora, campió de Barcelona de BTT, ja han confirmat la seva participació el cap de setmana del 25 i 26 de juliol a l”Andorra Outdoor Games’.

El dissabte, dia 25 de juliol, les proves començaran amb el ‘Trail Run’ en què hi haurà dues distàncies, una de 23 quilòmetres amb 1.350 metres de desnivell positiu, i una altra de 16 quilòmetres amb 648 metres de desnivell positiu. El mateix dia tindrà lloc la Cronoescalada amb dues pujades, una al Coll de la Gallina i l’altra al Coll de la Rabassa. El diumenge, dia 26 de juliol, començarà amb la prova de BTT, una llarga de 90 quilòmetres i una altra de 50 quilòmetres. També es disputarà la prova de Triatló amb 1.200 metres de natació, 36 quilòmetres de ciclisme i 8,4 metres de cursa a peu. Per finalitzar el diumenge, els esportistes tindran també l’oportunitat de participar en la Duatló amb unes distàncies de 8,4 metres de cursa a peu, 42 quilòmetres de ciclisme i 4,4 metres de cursa a peu. Segons ha explicat el director d’esdeveniments de Winsports, Mauro Llorens, “cada prova tindrà unes places limitades amb la intenció que no es massifiqui i els esportistes puguin gaudir de les vistes i les muntanyes, en total poden inscriure’s 1.500 persones”.

A més d’aquests esports, els participants que vinguin acompanyats dels seus familiars i amics tindran altres activitats annexes a les instal·lacions del parc d’aventures Naturlàndia. Des de l’organització han preparat una fira esportiva en què les principals marques exposaran els seus productes, hi haurà dinars populars tant per al dissabte com per al diumenge, i a més, tots aquells que ho desitgin, podran participar al ‘Nòrdic Walking’, una prova que no tindrà caire competitiu.

Budzaku ha explicat que el pressupost inicial d’aquest projecte en anys anteriors era de 70.000 euros amb un variable que podia arribar fins als 90.000, però aquest any, amb l’evolució d’aquest esdeveniment esportiu, “Andorra Turisme invertirà 110.000 euros i amb un número determinat de participants pot arribar fins als 130.000”.

(Text i foto: ANA)