El festival internacional de cinema infantil d’Andorra continua fent camí i enguany arriba a la quarta edició amb la premissa principal de continuar creixent per fomentar una cultura audiovisual crítica i que vagi més enllà del simple espectacle. “Generar espectadors crítics des de ben petits perquè puguin fer diferents anàlisis davant d’un film”, ha expressat el director del departament Professional i Recursos Educatius, Joaquim Torreda. La directora de l’Andorra Kids’ Film Festival, Marta Lladó, va una mica més enllà i apunta que els festivals de cinema s’han acabat convertint en el principal impulsor de les pel·lícules alternatives i independents. “El paradigma està canviant i els esdeveniments que apleguen diversos projectes culturals acaben sent l’únic lloc on poder veure aquest tipus de films”, ha dit.

Davant d’aquest nou escenari, la quarta edició comptarà, com sempre, amb sessions escolars (per a alumnes de 2 a 17 anys) durant la setmana i sessions familiars obertes a tothom durant el cap de setmana, i mantindrà la mirada posada en allò menys conegut. En total, es projectaran 32 curts i un llargmetratge, tots d’estrena al país i molt premiats en anys anteriors per festivals de referència, tal com ha apuntat Lladó. El festival es farà del 7 al 15 d’abril amb 28 sessions durant la setmana del festival i un 80% de les pel·lícules es projectaran en català. La sala del comú d’Escaldes-Engordany, Prat del Roure i la FNAC Andorra són els escenaris escollits per les múltiples projeccions.

Amb la idea de fomentar la lectura crítica, pilar fonamental del festival, les sessions escolars comptaran amb un col·loqui i un material pedagògic per treballar en profunditat el film abans i després de la projecció i adaptats a cada edat. Alhora, les sessions escolars es subdivideixen en diverses franges d’edat amb projeccions relacionades amb els animals, per als més petits, l’únic film del festival, ‘Al sostre del món’, per a edats entre els 6 i els 8 anys i curtmetratges relacionats amb els esports per la resta. Totes elles gratuïtes, només amb un petit preu pel desplaçament dels alumnes a les sales.

Les sessions familiars, que se centraran durant els caps de setmana, començaran amb un concert dels ‘Jamaikids’ el dissabte 7 d’abril. Dissabte 14 es projectarà una sèrie de curts, fins a set, proposats pel festival Clermont-Ferrand i el mateix dissabte a les dotze del migdia hi haurà la projecció de ‘La revolta dels contes’, un migmetratge que ha estat nominat als Òscars. Durant la tarda del dissabte es farà una sessió especial amb els millors contes coneguts a través del programa del Club Súper 3 ‘Una mà de contes’. Finalment, la cloenda del festival es farà el diumenge 15 a través d’un cinema-concert amb les músiques en directe i també les veus, doblant els curtmetratges més històrics i mítics del cinema com són ‘Viatge a la lluna’, de Gerges Mélies, o un dels primer curts de Disseny, ‘Aladí i la llàntia meravellosa’. “Tota una sèrie de propostes que sense el festival no podrien arribar de cap de les maners al públic andorrà”, ha conclòs Lladó.

Al llarg d’aquest darrers tres anys l’Andorra Kids’ Film Festival ha aconseguit reunir més de 17.000 espectadors, ha projectat 230 films de 46 països diferents i es calcula un retorn en projecció internacional d’Andorra de 450.000 euros.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada