L’Andorra Crea acaba amb una bona acollida entre els programadors culturals convidats

Un dels espectacles de l'Andorra Crea (SFGA)
Un dels espectacles de l’Andorra Crea (SFGA)

Un dels objectius principals del festival ‘Andorra Crea’ és l’obertura d’un aparador per a la cultura del país, per aquest motiu, des de l’organització es va contactar programadors dels països veïns perquè poguessin assistir a les actuacions d’aquest cap de setmana amb la finalitat d’estimular la contractació de propostes artístiques andorranes a l’estranger. Impulsant així la internacionalització, la professionalització i el desenvolupament de les indústries culturals del Principat.

Aquest objectiu principal ha estat complert, segons ha explicat el cap d’àrea d’Acció Cultural del ministeri de Cultura, Joventut i Esports, Joan-Marc Joval: “hem afavorit la trobada entre programadors i artistes, els quals han pogut iniciar converses per a obrir línies de contractació per a actuar a l’estranger i també en festivals nacionals”.

D’altra banda, la primera edició del festival de promoció de les arts andorranes ha clos amb una bona acollida per part del públic del país. Joan-Marc Joval ha assegurat que la programació d’espectacles a totes les parròquies ha permès acostar les actuacions al públic local.

S’han celebrat més de trenta espectacles arreu del país de disciplines artístiques diferents, dansa, teatre, música, audiovisual i teatral. Cal recordar que el certamen és subvencionat i organitzat pel Govern amb la col·laboració dels set comuns, els quals hi ha contribuït econòmicament i facilitant la part tècnica i logística dels equipaments comunals, on s’hi han celebrat els espectacles.

TOTES LES NOTÍCIES