L’andorrà Albert Barilaro puja al podi en la categoria de DHI M30-34 i queda quart en la general

61_AlbertBarilaroLa prova reina dels 2015 UCI Mountain Bike Masters World Championships a la Massana, el descens, ha estat l’encarregada avui de posar el punt i final a la primera de les dues grans cites de Vallnord Bike Park la Massana d’aquest estiu, i ha servit per anar obrint boca de cara al la competició absoluta de la propera setmana. Un dels protagonistes de la jornada ha estat el rider andorrà Albert Barilaro, que amb un temps de 4:40, ha aconseguit una tercera posició en la seva categoria i ascendir fins al quart lloc al rànquing general. El guanyador de la cursa ha estat l’espanyol César Rojo, amb un temps de 4:31. La resident andorrana Soraya Drici ha aconseguit superar la contrincant de la seva categoria i s’ha col·locat en quarta posició en la general femenina. Des del Comú de la Massana, el cònsol major i president de Vallnord, David Baró, ha celebrat l’èxit de públic dels Màsters i augura bones expectatives per als Mundials de la propera setmana.

Superant les seves expectatives, el rider andorrà de descens Albert Barilaro ha quedat tercer de la seva categoria i quart scratch, amb un temps de 4:40, aconseguint reduir 28 segons el seu temps de la fase classificatòria. En declaracions a l’arribada, s’ha mostrat molt content amb el resultat i ha explicat que la baixada li ha sortit “perfecta, més bé del que esperava”. Amb aquest temps, el corredor podria plantejar-se competir en categoria Elit, ja que “amb un 4:40 estaria dins els 50 primers”. Barilaro ha admès avui que “si continuo amb bones sensacions, podria plantejar-me passar a Elit un altre cop”.  

De moment però, Barilaro es queda “amb el bon gust de boca d’avui” i amb poder fer d’obridor dels Mundials de la propera setmana, “que serà tot un honor”. De fet, això el motiva ja que podrà entrenar tota la setmana amb els corredors Elit i així també analitzar com s’hi troba. Finalment, el corredor ha explicat que la part més decisiva de la cursa de DHI dels Mundials és el tram on hi ha l’última passarel·la de fusta, on comença el desnivell: “allà és on els que estan forts deixen el fre i treuen els segons”.

César Rojo, el corredor espanyol que ha guanyat el DHI amb un temps de 4:31, ha dit que la cursa ha estat molt emocionant i ha explicat que no s’esperava guanyar abans de la competició. Rojo també s’ha mostrat satisfet del circuit i ha dit que li ha agradat molt. Com a curiositat, el campió del món de DHI dels Màsters ha dissenyat la bicicleta amb la que ha competit.

La representant femenina al DHI, la resident andorrana Soraya Drici, ha quedat primera en la seva categoria, MA 35-39, superant a la seva única contrincant, l’espanyola Victoria Herreros. Amb un temps de 8:16, Drici ha quedat en quarta posició en la general femenina. La corredora ha destacat que avui ha estat més concentrada que en la fase classificatòria d’ahir i ha aconseguit no caure, però s’ha hagut d’aturar dos vegades: “no he pogut controlar els nervis ni l’adrenalina”. Drici ha dit que ha notat molt el fet de només haver pogut entrenar un mes per aquests mundials. Així doncs, en aquestes circumstàncies, està molt contenta amb el resultat.

LA MASSANA, CENTRE NEURÀLGIC DELS MUNDIALS

“Tanquem els Mundials Màsters molt contents per la feina feta. Avui hem tingut molta gent i l’arribada del descens estava plena, cosa que no ens esperàvem. Això fa que les expectatives de cara els Mundials absoluts siguin molts bones. Realment, estem molt satisfets” ha explicat David Baró, cònsol major de la Massana i president de Vallnord qui ha fet un balanç molt positiu de com han anat els campionats Màsters.

Des del Comú de la Massana s’està realitzant una gran dinamització a la Massana, “amb tota la decoració dels carrers, l’ambient de bicicleta que estem vivint aquest dies i la campanya que hem iniciat amb els comerços de la parròquia amb diferents sortejos”. De fet, “ja ho tenim tot a punt pels Mundials”. Finalment, Baró ha volgut destacar  “la gran implicació dels ciutadans” en aquestes cites internacionals a la parròquia.   

El conseller de Turisme de la corporació i Director General dels Mundials 2015, Sergi Balielles, ha explicat que ja s’està treballant en els circuits per deixar-los a punt perquè la propera setmana estiguin en les millors condicions: “els dos circuits, tant el de descens com el de cross-country, estan secs i hi ha molta pols, però ja s’hi està treballant sobre el terreny de cara els Mundials absoluts”.

Balielles ha explicat que no aniria malament si abans de la cita plogués, ara bé, de cara el dia 1 de setembre, “necessitem sol, ja que és el millor per als corredors i per al públic”. De fet, el que faci sol ens ajuda moltíssim i el format, tal com el tenim definit, amb el cross- country a dalt i el descens i el trial a baix, funciona. Hem fet un gran esforç en el circuit de DHI perquè la gent hi participi i, si el temps acompanya, pensem que la concentració de públic pot superar les expectatives que tenim”. 

Text: Vallnord, Foto: iñaki Rubio