L’Assemblea Nacional Catalana a Andorra ha iniciat la campanya “Encara hi ets a temps” per recordar als residents que, tot i que el termini per votar des d’Andorra es va exhaurir el dia 29, encara són a temps de sol·licitar el vot (si encara no ho han fet) mitjançant el sistema de vot anticipat per correu, des de l’oficina de correus de la Seu d’Urgell. Tenen de temps fins al dia 17 per sol·licitar-lo, i rebrien les paperetes de vot a la mateixa oficina, on s’haurien de desplaçar el dia 23 com a molt tard, per tal d’enviar-les fent efectiu el seu vot.

Cal esmentar que algunes de les persones que han contactat amb nosaltres per telèfon passat el 29 d’agost no havien rebut per part del consolat espanyol a Andorra cap informació sobre aquesta possibilitat per votar, per la qual cosa creiem que fora convenient que el consolat informi d’aquesta possibilitat, tot i que tecnicament no formi part del sistema de vot CERA que s’empra habitualment a Andorra, ja que legalment és possible i permetria que els ciutadans poguessin exercir el dret de vot.

La #ViaLliure11S arriba a Andorra i escalfa motors per la Diada
El proper 9 de setembre la Via Lliure per la república catalana arriba Andorra la Vella. La plaça del Poble d’Andorra La Vella acollirà a partir de les 18h30 berenar (xocolata i coca), una manifestació, parlaments, sardanes i castells. A les 20h es formarà la Via Lliure Andorra, un punter gegant que apuntarà cap al parlament de Catalunya, omplint la Plaça del Poble, a la zona coberta. Es tracta d’una de les rèpliques, preludi de la gran Via Lliure que tindrà lloc a l’avinguda Meridiana de Barcelona el proper 11 de setembre, a poques setmanes de la celebració de les eleccions del 27 de setembre.

11 de setembre: desplaçament en bus fins al tram 74
Tot i que el dia 11 és laborable a Andorra, s’ha col·laborat amb l’assemblea de l’Alt Urgell que anirà al tram 74 per tal d’emprar els seus autobusos per als qui vulguin desplaçar-se amb aquest sistema a la Diada (el preu és de 10 euros). La sortida serà des de l’estació d’autobusos de la Seu d’Urgell.

La Via Lliure, que organitza com cada any l’ANC entre altres organitzacions de la societat civil catalana, es planteja enguany per explicar que la independència és l’única oportunitat per construir un país nou i millor. La campanya es fonamenta en l’acció al voltant dels deu eixos de la futura República Catalana, que seran l’element vertebrador de la Diada: equilibri territorial, solidaritat, oberts al món, diversitat, sostenibilitat, igualtat, benestar i justícia social, innovació, regeneració democràtica i educació i cultura. El missatge es difon internacionalment amb l’acció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada