L’AMPA de Montferrer demana la rotonda a Rajoy

En una carta dirigida a la Moncloa, l’Associació de Mares i Pares d’Alumnes de Montferrer i la plataforma d’afectats de la cruïlla de Montferrer, demanen un compromís d’inici de les obres i conviden el president Mariano Rajoy a visitar la zona. La carta, enviada aquest dissabte al matí mitjançant l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, se suma a les dues que ja van enviar aquest divendres a la ministra de Foment, Ana Pastor, i a la subdelegada del Govern a Lleida, Inma Manso, on també se’ls demanen solucions a aquesta cruïlla al seu pas per la població. L’AMPA ha confirmat, a més, que les mobilitzacions seguiran fins que hi hagi una resposta concreta.

L’AMPA de l’Escola els Agols, de Montferrer, ha enviat una carta al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, per tal de demanar-li una solució definitiva per a la cruïlla de Montferrer, amb la construcció d’una rotonda. A la carta, dirigida a la Moncloa, s’afirma que l’escrit és per demanar-li ajuda en relació als problemes i perills que ocasiona la carretera nacional 260 al seu pas pel poble. També s’explica que el poble de Montferrer fa temps que reclama una solució als accessos des de la N-260, amb la construcció d’una rotonda. Diversos accidents amb víctimes mortals i el fet que els nens i nenes del poble hagin de creuar la carretera cada dia per anar a classe, sense cap tipus de mesura de seguretat per creuar, és el que justifica la missiva i les accions de protesta.

La portaveu de l’AMPA de Montferrer, Lorena Fernández, ha afirmat que ‘ja estem cansats d’anar per totes les administracions per fer entendre que es tracta d’una actuació molt urgent i no trobar respostes concretes. Volem una solució ja’. Des de l’AMPA el Agols es recorda que des dels anys 90 que es parla d’aquesta obra a la carretera, arribant a realitzar-se el projecte i adjudicació a una empresa per part de Foment. Però al final l’empresa no va poder complir amb la construcció de la rotonda per problemes econòmics. A la carta també es diu que ‘som conscients que aquestes obres de millora amb la nova rotonda són competència del Ministeri de Foment del Govern, però després de tants anys esperant encara no hem rebut cap compromís sobre l’inici de les obres’.

El portaveu de la plataforma d’afectats per la cruïlla de Montferrer, Lluis Mera, ha explicat que amb aquesta carta volen demanen que el president del govern espanyol ‘que faci una intercessió o una gestió davant del Ministeri o davant de qualsevol organisme perquè s’agilitzin les obres’.

En aquest sentit, l’objectiu de la missiva és obtenir el compromís del Govern espanyol en relació a l’inici de les obres i convidar el president Rajoy a visitar la zona per tal que vegi ell mateix la perillositat del tram de la via al pas per la població de Montferrer. A més, en la carta es recorda que ja fa algunes setmanes que els veïns de Montferrer estan duent a terme accions de protesta per demanar una solució definitiva a la cruïlla del poble amb la carretera nacional, rebent suports de particulars, entitats socials i administracions públiques, entre d’altres.

Aquest divendres l’AMPA i la plataforma d’afectats per la cruïlla de Montferrer també van enviar una carta a la ministra de Foment, Ana Pastor i a la subdelegada del Govern, Inma Manso, demanant una solució als problemes que provoca en la població aquesta cruïlla ‘per evitar accidents i víctimes’, segons recull la missiva.

L’AMPA insisteix en que el context de crisi actual no pot ajornar aquesta actuació per evitar accidents i víctimes, com els que han patit durant anys.

TOTES LES NOTÍCIES