facobook-amorLes grans corporacions de la xarxa viuen dels seus serveis oferts als usuaris, però el seu veritable poder, el veritable daurat del segle XXI, és com tots sabem, la quantitat ingent d’informació que atresoren. Molts han estat els que han llançat aquesta frase: el petroli del present és el futur.

Estudis com el realitzat per Facebook recentment, a més de resultar simpàtics, demostren la importància que en un temps va a tenir la utilització de la informació.

Carlos Duick, un científic de dades de la major xarxa social del planeta, va descobrir fa alguns mesos que era possible predir quan sorgiria l’amor entre dues persones analitzant les dades que el portal creat per Zuckerberg ofereix. La que en el futur serà parella, s’incrementa de manera lenta però sostinguda el nombre de missatges enviats fins arribar a la xifra de 1,67 diaris. Llavors es produeix la unió.

Donada aquesta data, l’inici de la relació, i en els següents 85 dies es produeix un descens dràstic dels posts que la parella s’envia fins a arribar a la xifra de 1,53 diaris. Segons Duick això es deu al fet que la parella vol passar més temps junts.

Per dur a terme aquest estudi Facebook no haver de dur a terme grans desplegaments de poder tecnològic. Únicament amb analitzar els post d’aquells que durant 200 dies canviessin el seu estat de “solter” a “té una relació” va poder dictaminar que la majoria de parelles es comporten de la mateixa manera.

Per Tecnonews / ACPG – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada