pissarraLa pissarra és una roca metamòrfica amb una gran capacitat impermeable i aïllant tèrmica, a més no té porus, per això se l’utilitza molt per a les teulades. També és molt resistent al foc i a les condicions extremes de fred o calor i es pot mantenir intacta durant dècades.

Com que és antilliscant, és una pedra molt recomanable per a cobrir els voltants de les piscines i construir camins als jardins. I també se la utilitza molt en interiors en els taulells de les cuines o per recobrir terres, parets i xemeneies. En els establiments especialitzats hi ha disponibles làmines de pissarra de diferents gruixàries, segons el seu destí, en les formes més diverses (quadrades, octogonals, amb vores arrodonides, amb aspecte tosc…) i en gran àmplia varietat tonal (negres, grisos i marrons combinats amb matisos blavosos o vermellosos).

En les teulades, les làmines de pissarra es col·loquen superposades sobre una base de llistons de fusta.Per revestir els terres, un cop es comprova que la superfície està completament llisa, s’enganxen les rajoles de pissarra mitjançant adhesius específics.

I al jardí, només cal cavar uns forats amb la fondària de les rajoles, i col·locar-les a sobre pressionant perquè no es moguin.

Per Redacció / Tot Sant Cugat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada