L’AMC destaca que Andorra és un dels països ‘més avançats’ en viabilitat hivernal


El secretari general de l’Associació Mundial de la Carretera (AIPCR), Jean-François Corté, a poques hores de la inauguració del XIV Congrés Internacional de Viabilitat Hivernal, ha destacat que Andorra és capdavantera en aquesta matèria perquè és un aspecte ‘vital per a l’economia del país’, i ha afegit que ‘és un dels països més ben equipats’ en termes de tecnologia i d’explotació de carreteres. Corté ha dit que aquest ha estat un dels motius pels quals es va escollir Andorra per acollir l’esdeveniment, que ha qualificat ‘d’únic en el seu gènere’. L’organització també ha destacat aquest dilluns que el congrés està complint les expectatives, superant els 1.500 participants, amb uns 850 congressistes inscrits.

Els operaris del recinte d’expositors del XIV Congrés Internacional de Viabilitat Hivernal ultimaven aquest dilluns a la tarda els preparatius per donar el tret de sortida aquest dimarts al matí. El congrés, que de moment ja compta amb 1.500 participants, tractarà principalment com afecten el canvi climàtic i les reduccions pressupostàries en l’explotació de carreteres a l’hivern.

Tal com ha indicat el secretari general de l’Associació Mundial de la Carretera, Jean-François Corté, l’objectiu és que els especialistes en aquesta matèria puguin compartir experiències sobre els darrers avenços tecnològics, d’organització i de servei. Corté ha valorat molt positivament les xifres de participació, i també ha elogiat Andorra per ser un dels països més avançats en la gestió de la neu a les carreteres, tant pel que fa a la tecnologia com pel bon coneixement que té de la manera de gestionar la neu.

El vicepresident del comitè organitzador del congrés, David Palmitjavila, ha destacat que ja s’han inscrit fins a 850 congressistes de 45 països diferents, i que el nombre encara pot augmentar en les properes hores. Els països amb més presència són França, Espanya i Japó, i també Andorra tindrà una representació molt important amb una vuitantena d’inscrits. Palmitjavila també ha afegit que el congrés ha despertat molt d’interès al país, i que s’han presentat deu ponències d’Andorra, sobretot de temes de tecnologia i allaus.

D’altra banda, el congrés també comptarà amb la presència de ministres i delegats de diferents governs de Corea, Marroc, Japó, Quebec, i Espanya, amb la ministra de Foment, Ana Pastor.