L’àmbit cultural entra al Bulevard de les Estrelles de la mà dels germans Claret

Cyril Despres, Toni Bou, Albert Llovera… i ara Lluís i Gerard Claret. El Bulevard de les Estrelles s’obre a l’àmbit cultural i ho fa, per primera vegada, de la mà dels germans Claret, que aquest dijous a la tarda han descobert les dues plaques commemoratives en reconeixement a la seva trajectòria i per fer d’ambaixadors d’Andorra a l’exterior. Les dues estrelles, situades a la cruïlla del carrer Maria Pla i el carrer Sant Salvador, són un homenatge “necessari”, ha apuntat la cònsol major, Conxita Marsol, que s’ha mostrat molt contenta perquè els músics hagin estat els primers en tenir aquest reconeixement en l’àmbit de les arts i n’ha destacat la seva vàlua professional i la seva vinculació amb la parròquia. La cònsol ha recordat que van tenir un paper destacat l’any 1980 durant la creació de l’Institut de Música juntament amb Bartumeu Rebés i el comú.

Tant Lluís com Gerard Claret s’han mostrat molt agraïts i han volgut expressar el seu “honor” per haver pensat en ells. “Ara quan desafinem en algun concert ja ens podran venir a trepitjar”, han ironitzat els germans. L’homenatge arriba justament poc després de celebrar els 50 anys de carrera artística i que ha servit per mirar enrere i comparar. “Quan nosaltres vam néixer Andorra era un desert cultural”, ha recordat Lluís Claret, qui ha assenyalat que la influència de la mare i el pare va fer brullar la llavor interna que els dos germans tenien malgrat que les condicions de l’entorn “no eren gaire bones”. En la mateixa línia també s’ha expressat Gerard Claret, que ha destacat, precisament, la creació de l’Institut de Música i la creació del festival Narciso Yepes com dos elements claus que han desencadenat amb la construcció de l’Auditori o de l’ONCA. “S’ha canviat completament el panorama cultural del país”, ha sintetitzat.

Les dues estrelles, destapades aquest dijous, se sumen als actes dels darrers mesos per commemorar els 50 anys dels Claret als escenaris: un concert únic el 21 de desembre i que va omplir el Centre de Congressos, i una exposició al novembre al vestíbul del Centre cultural la Llacuna que feia una retrospectiva d’aquestes cinc dècades de carrera musical. Abans de descobrir les plaques, s’ha interpretat una peça de Max Reger a càrrec de Jordi Albelda i Eva Santamargarita, professors de l’Institut de Música, i del seu fill, Jordi Albelda, alumne del centre.

De cara al futur del projecte del Bulevard de les Estrelles, Marsol ha assegurat que encara queda “molt camí per recórrer” i que s’anirà valorant sobre la marxa si es continua en la línia de personalitats de l’àmbit cultural o s’obre una nova via per homenatjar personalitats vinculades amb Andorra.

TOTES LES NOTÍCIES