L’ambaixadora de França llança un missatge tranquil·litzador enfront de les crítiques pel tancament del consolat. Considera que l´afectació per a la tramitació de documents serà mínima gràcies a la proximitat amb França i ha subratllat que es tracta d´una mesura administrativa i no política. Per tant, els llaços entre Andorra i França continuen enfortint-se.

Davant la inquietud que ha despertat al país la decisió de l’executiu francès de tancar el consolat a partir de l´1 de setembre, l´ambaixadora de França ha volgut llançar un missatge tranquil·litzador amb una declaració oficial.

Jocelyne Caballero és conscient i entén les crítiques dels residents. Així com la preocupació dels andorrans pels lligams polítics amb França. L´ambaixadora, però, ha volgut deixar clar que es tracta d´una decisió administrativa i no política. Tot i que s´emmarca en un context de reforma i racionalització de la despesa pública fancesa, ha assegurat que no afectarà els projectes conjunts com les obres a la RN20.

Caballero ha assgeurat que el tancament no representarà grans canvis pels tràmits habituals dels residents. Ha aclarit que els 3.200 francesos inscrits al registre podran seguir votant a l´ambaixada; que els naixements els seguiran tramitant els comuns i que el CNI i el passaport es podran renovar a qualsevol ajuntament de França, sense necessitat d’anar a Madrid. Pel que fa als visats, ha assegurat que el consolat tan sols en tramita 23 l’any.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada