cristina-rodriguezL’ambaixadora d’Andorra a França, Cristina Rodríguez, en representació del titular d’Exteriors, Gilbert Saboya, ha participat aquest dimecres a la 32a Conferència Ministerial en el marc de la celebració de la Cimera de l’Organització Internacional de la Francofonia (OIF) que té lloc avui i demà a Antananarivo, Madagascar.

En la seva intervenció, Rodríguez ha destacat el camí de transformació emprés per Andorra cap a la transparència i l’homologació dels darrers anys i ha reiterat el comprimís internacional adquirit pel Principat. L’ambaixadora ha expressat la voluntat del Govern de donar continuïtat a les polítiques de sostenibilitat i continuar prioritzant en matèria d’educació per oferir el màxim d’oportunitats a les generacions futures.

La Conferència Ministerial (CMF) es reuneix una vegada a l’any. La CMF vetlla per l’execució de les decisions que es prenen a la Cimera i s’encarrega de la preparació de la següent Cimera. Es pronuncia sobre els grans eixos de l’acció multilateral francòfona.

El cap de Govern, Antoni Martí, es desplaçarà a Madagascar durant les pròximes hores. En l’agenda d’Antoni Martí està prevista la participació en l’esdeveniment “libres ensemble”, el divendres vinent, una iniciativa de la OIF centrada en els joves per a fomentar els valors fonamentals de la llibertat enfront de la radicalització extremista.

L’esdeveniment principal en el qual Martí participarà és la 16a cimera de caps d’Estat i de Govern de la Francofonia, durant el cap de setmana, on està prevista la seva intervenció. L’agenda del cap inclou també diverses trobades bilaterals entre les quals amb països com Suïssa i Mònaco.

L’OIF és un organisme que acull 57 Estats i Governs i 23 estats observadors, els quals tenen com a objectius de treball l’impuls i la preservació de la llengua francesa i la cooperació entre els estats francòfons en diversos àmbits com són la prevenció de conflictes, el suport en la sortida de la crisi i la preservació de les democràcies dels estats de parla francesa. En els darrers anys l’Organització ha impulsat accions al voltant de dues estratègies relacionades amb el desenvolupament econòmic i digital i amb matèria de joventut.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada