L’ambaixador francès proposa ubicar un punt de tràmits per als residents al Pas de la Casa

El cònsol d’Encamp, Jordi Mas, ha rebut aquest dimarts al matí a l’ambaixador de França a Andorra, Zaïr Kedadouche, per tractar diversos temes de la parròquia. Kedadouche ha traslladat al cònsol la seva voluntat d’ubicar al Pas de la Casa un punt d’atenció permanent perquè els residents francesos puguin realitzar els tràmits bàsics sense haver-se de desplaçar fins la capital. D’altra banda, l’ambaixador també ha reconegut que, de moment, la construcció del college queda aparcada pel context de contenció pressupostària.

L’ambaixador francès al Principat, Zaïr Kedadouche, ha visitat aquest dimarts al matí el Comú d’Encamp per trobar-se amb el cònsol major de la parròquia Jordi Mas. La reunió ha servit per tractar temes generals com l’ensenyament, el turisme i les activitats de la parròquia, com han explicat, però també assumptes més concrets: l’accés dels turistes a Andorra a través del Pas de la Casa, la construcció del college o l’atenció dels residents francesos al poble encampadà.

Precisament sobre aquest últim aspecte, Kedadouche ha explicat que el govern francès vol instal·lar un punt d’atenció fix al Pas de la Casa perquè els residents francesos puguin realitzar els tràmits més habituals sense necessitat de desplaçar-se a l’ambaixada ubicada a Andorra la Vella. ‘Al Pas de la Casa hi tenim una responsabilitat perquè hi viuen nombroses famílies franceses’, ha explicat l’ambaixador.

La proposta ha estat ben rebuda pel cònsol d’Encamp i ha considerat que és factible ja que també s’han fet aproximacions de La poste i la CASS, per exemple. Així, el proper pas és buscar l’espai per instal·lar l’oficina, ha indicat Mas.

Pel que fa a les demandes del Comú d’Encamp, la construcció del college ha quedat aparcada perquè el Govern francès ha optat per donar prioritat als treballs al Lycée Comte de Foix, tenint en compte el context de ‘restricció pressupostària’, segons ha exposat l’ambaixador. El cònsol Jordi Mas ha valorat que aquesta infraestructura ‘adjudaria a dinamitzar la parròquia’ però ha entès que la situació és complicada i ha destacat que el projecte segueixi ‘viu’.

Per últim, Mas ha demanat al representant del govern veí que duguin a terme alguna actuació a la duana per ajudar a descongestionar la frontera del Pas de la Casa i evitar les cues que es formen a l’estiu.

Ambdues autoritats s’han fixat una altra trobada cap al mes de setembre per fer una visita a la parròquia i conèixer les activitats que s’hi duen a terme.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.