L’ambaixador d’Espanya a Andorra, Alberto Moreno, dubta que un IRPF del 10% sigui homologable a nivell europeu en un futur. Així ho ha manifestat en una entrevista al programa Ara i Aquí de RNA, on ha assenyalat que Europa va cap a una flexibilitat en la fiscalitat però no cap a permetre ‘diferències tan grans com les que hi havia fins ara’.

Alberto Moreno ha manifestat que cal tenir present l’exemple de Xipre que posa en relleu que ‘ja no n’hi ha prou en tenir fiscalitat’ sinó que caldrà tenir un mínim i, en aquest sentit, creu que Europa va cap a una política de flexibilitat en la fiscalitat però sense permetre les grans diferències que s’han produït fins ara. Per això pensa que ‘seria un error no prendre les lliçons de Xipre’ a nivell andorrà.

L’ambaixador ha recordat que fins ara el 10% era un tipus homologable però que no sap si ho serà en un futur, tot i que ha deixat clar que no és Espanya ‘qui posaria un problema ara’ sinó que les dificultats sorgirien a nivell europeu. Pel que fa al tipus d’impost, Moreno creu que l’IRPF andorrà ha de ser senzill ‘amb poques deduccions i pocs trams’, perquè no es pot demanar a Andorra el mateix que a un país gran.

Sobre la necessitat de tenir aprovat l’IRPF per negociar el conveni de no doble imposició amb Espanya, Moreno creu que tenir el projecte de llei sobre la taula durant la negociació és un avantatge respecte a les negociacions que es van fer amb França, encara que no estigui aprovat. Moreno ha afegit que la negociació del CDI segueix els terminis establerts i que podria ser una realitat a la tardor.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada