L’ambaixador de Malta ofereix l’experiència del país en l’acostament a Europa

diplomatics 1

Jornada diplomàtica al palau episcopal de la Seu d’Urgell. Els ambaixadors de la República Txeca, Colòmbia, Nicaragua i Malta han presentat les cartes credencials davant del Copríncep episcopal i el ministre d’Afers Exteriors. El representant maltès, Gino Tarcisio, ha ofert l’experiència del seu país en el procés d’integració a la Unió Europea. Aquesta tarda el Copríncep oferirà una recepció al cos diplomàtic acreditat al país.

La primera a presentar les credencials ha estat l’ambaixadora de la República Txeca. A continuació ha estat el torn de l’ambaixador de Malta. Entre d’altres temes, Gino Tarcisio ha tractat amb el copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, i el ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, el procés d’acostament d’Andorra a la Unió Europea. Tarcisio ha ofert l’experiència del país en la matèria.

El representant maltès també ha ofert consell en qüestions bancàries, una temàtica important al país, i més arran de la crisi de l’any passat.

Avui també han lliurat les credencials l’ambaixador de Colòmbia i l’ambaixadora de Nicaragua. Ahir van fer-ho els del Senegal, Luxemburg, el Japó, Mèxic, Croàcia i Mongòlia. Aquesta tarda el Copríncep episcopal oferirà una recepció al cos diplomàtic acreditat a Andorra.