L’ambaixador de França a Andorra, Zaïr Kedadouche, s’ha reunit aquest dilluns amb els representants de l’associació Iniciativa Publicitària del Pas de la Casa amb l’objectiu de defensar que França ha pres totes les mesures possibles per evitar el tancament de la carretera i que ha pres les decisions adequades. Kedadouche entén el malestar dels comerciants i lamenta les repercussions econòmiques que ha provocat el tancament, però ha assegurat que ‘quan hi ha risc de pèrdua de vides humanes, cap raó econòmica pot justificar la decisió presa’. L’ambaixador també ha anunciat que quan disposin de les raons tècniques del tancament, les faran públiques a la pàgina web de l’Ambaixada.

Coincidint amb el restabliment del trànsit a la RN22, RN320 i RN20 des d’Ax-les-Thermes, aquest dilluns al matí, l’ambaixador de França a Andorra, Zaïr Kedadouche, s’ha desplaçat al Pas de la Casa per reunir-se amb els representants de l’associació Iniciativa Publicitària, encapçalats pel seu president, Jean Jacques Carrié, després de les queixes que han exposat sobre el tancament de l’accés a França durant tot el cap de setmana.

Després de la trobada, Kedadouche ha explicat que dóna suport a la decisió del prefecte de l’Arieja de tancar la carretera per raons de seguretat causades per l’elevat risc d’allaus, i tot i que ell no és tècnic, ha destacat que l’orografia del costat francès és molt diferent a la del costat andorrà, posant de manifest que hi ha divuit corredors d’allaus des d’Ax-les-Thermes. A més, ha assegurat que ha estat la nevada més forta dels últims quinze anys.

Kedadouche ha anunciat que en breu l’Ambaixada farà públic un document amb les raons tècniques del tancament, ‘per posar fi als rumors entorn aquesta decisió’. També ha remarcat que les relacions entre les autoritats franceses i andorranes han estat molt bones durant tot el cap de setmana, durant el qual la comunicació ha estat permanent.

Pel que fa a la reunió mantinguda amb els membres d’Iniciativa Publicitària, l’ambaixador ha explicat que li han demanat una trobada amb els tècnics i enginyers francesos per conèixer exactament els motius tècnics del tancament, una demanda que Kedadouche traslladarà al perfecte de l’Arieja.

L’ambaixador ha dit que és conscient de les repercussions econòmiques que el tancament ha provocat al sector comercial del Pas de la Casa, però ha assegurat que ‘quan hi ha risc de pèrdua de vides, cap raó econòmica pot justificar’ que no es prenguin les mesures de seguretat necessàries.

Pel que fa a la possibilitat de noves nevades durant la setmana, l’ambaixador ha dit que el dispositiu es mantindrà mentre hi hagi risc per a les persones.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada