Atenció als ciutadans francesos residents perquè, a partir de l’1 de setembre, l’ambaixada de França transfereix la seva administració al consolat general de França a Barcelona. A partir d’aleshores, la seu diplomàtica al Principat s’ocuparà només de les emergències dels francesos residents.

Barcelona es convertirà, a partir de l’1 de setembre, en el centre administratiu dels residents francesos a Andorra. L’ambaixada de França transfereix al consolat general de Barcelona l’administració dels francesos registrats al Principat. Els assumptes d’estat civil, nacionalitat i de visats seran assignats al consolat general de Madrid. L’ambaixada continuarà gestionant només les emergències dels seus ciutadans. Una reorganització que encara cal concretar i de la qual seran degudament informats els residents en els pròxims mesos. Tot plegat, segons l’ambaixada, forma part d’un ampli moviment de racionalització de la presència consular de França al món, que va començar fa deu anys.

També recorda que, atesa la proximitat amb la frontera, els francesos d’Andorra poden tramitar els passaports i targetes d’identitat en qualsevol ciutat francesa. Els ciutadans inscrits al cens electoral consular podran seguir votant al Principat en les eleccions franceses.

14 comentaris

 1. I després diuen que cada cop tenen menys presència al país comparat amb Espanya. Amb polítiques com aquesta no m’estranha gens ni mica.

 2. Molt Fort!!! si Portugal ha tancat l’ambaixada de Portugal a Andorra, ha deixat el mes important: el consulat que realment fa la feina administrativa dels residents. Pero si que val millor deixar una ambaixada amb un salari brutal de l’ambaixadora.
  Tinc la doble nacionalitat: FR i PT i us dic que no cal tants xalets i propietats amb un despatx hi ha prou per servir els residents francesos.

  Signé une française résidente en Andorre depuis près de 15ans et qui devra voyager à BCN ou MAD pour renouveler sa carte d’identité… Halluciant!!!

 3. Una vergonya monumental! França te vincles històrics amb Andorra i te un paper cultural important per fer contrapès amb la cultura hispànica. Això si, ja veureu que deixaran una ambaixada al Bhutan tal qual… So French

 4. La politica del Govern mirant nomes cap a Espanya portara Andorra al desastre !! Nomes falta que Franca tanqui el Lycée …

  1. Sí clar, això també és culpa d’Espanya. També tancaran les que ténen a Barcelona o Madrid? No serà que França ha decidit fer com va fer en el seu dia Portugal tancant l’ambaixada?

 5. C’est honteux que dans un pays qui historiquement est attaché à la France, un simple consulat ne soit pas présent. L’Andorre vire vraiment vers l’Espagne, et franchement, étant franco-espagnole, je trouve déplorable ce qui s’avoisine.

 6. L état français n’a pas les moyens de payer une personne pour s’occuper des formalités administratives de 4000 français ??? Y’a pas de petites économies ….faut bien trouver un moyen de rembourser les 900.000€ que Fillon a voler aux impôts !!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada