L’Ambaixada de França reitera als comerciants del Pas que el tancament dels accessos respon a qüestions de seguretat

L’Ambaixada de França ha reiterat als comerciants del Pas de la Casa que el tancament dels accessos amb el país veí provocats per les nevades respon a qüestions de seguretat. Així els hi han transmès en una carta responent a la que els hi havien fet arribar queixant-se dels perjudicis econòmics que el tancament de la frontera ocasiona als comerciants i també als treballadors fronterers.

L’Ambaixada francesa ha indicat que són conscients de les repercussions econòmiques que comporta el tancament de la frontera, però han reiterat que respon a qüestions de seguretat. En aquest sentit, consideren que els serveis de la prefectura estan qualificats per prendre aquestes decisions. Pel que fa a les queixes expressades respecte a l’acord transfronterer entre Andorra i França, la carta els recorda que l’associació està subjecta a les lleis andorranes i que per tant seria aconsellable que també trametessin les seves demandes al Govern andorrà.

De la seva banda, els comerciants i treballadors fronterers han lamentat que des de l’Ambaixada no s’hagi respost a la petició de compensar econòmicament els perjudicis que hagi pogut ocasionar el tancament de la frontera. A més, deixen clar que no han qüestionat la qualificació dels serveis de la prefectura de l’Arieja sinó que van suggerir la millora de la comunicació entre els dos països per evitar una situació que es va repetint en els darrers anys.

TOTES LES NOTÍCIES