L’alvocat, una fruita exòtica multinutritiva i cardiosaludable

alvocat

L’alvocat és una fruita exòtica que podem trobar especialment dels mesos de maig a desembre. És a Màlaga on es concentra el 80% de la producció d’alvocat a Espanya. També es produeix a Granada i a les Canàries.

Una de les principals característiques és que es tracta d’una fruita multinutritiva, rica en fibra i amb alt continguts en vitamines A, B, C, D, E i K. Quant al contingut en minerals, en destaquen el fòsfor i el magnesi i el potassi. D’altra banda, el sodi hi és poc present i, per tant, beneficiós per a evitar la retenció de líquids.

L’alvocat destaca també per tenir un alt contingut greixós, però més del 70 % del mateix és del tipus monoinsaturat i per tant repercteix en l’augment de l’anomenat colesterol ‘bo’, la qual cosa és positiva per a la nostra salut i cardiosaludable.

L’alvocat és també ric en diverses substàncies antioxidants, com els caretinoides, imprescindibles en la bona salut visual.

A nivell calòric, l’alvocat aporta unes 100 calories per 100 grams consumits. Se sol consumir l’alvocat en amanides, formant part de cremes o fins i tot pot ser un complet esmorzar untant-lo sobre una llesca de pa. És també un dels ingredients bàsics del conegut ‘guacamole’.

Per El Tot Granollers / AMIC – AMIC – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *