dog

Aquest dilluns dia 14 de novembre ha arrencat la 23 edició Festival de Cinema Independent de Barcelona d’una forma inusual. La sessió inaugural va començar amb una conferencia gratuïta del geògraf David Harvey sobre la problemàtica del turisme massificat en les grans ciutats en una edició de l’Alternativa consagrada en bona part a aquest tema tan controvertit. Tot seguit es va projectar “Heart of dog” de la directora i artista Laurie Anderson, vídua de Lou Reed, seguida d’una festa de benvinguda en el Hall del CCCB (Centre de Cultura Contemporània de Barcelona)

L’Alternativa es composa d’una secció oficial conformada per 27 films -10 llargmetratges i 17 curtmetratges – en què destaquen cineastes tant creatius i personals com Oliver Laxe amb el seu inclassificable film “Mimosas”, premiat com a millor film en la Setmana de la Crítica de Cannes; el xinès Zhao Liang amb el film produït amb França “Behemoth”; la mateixa pel·lícula inaugural d’Anderson, l’israelià Avi Mograbi amb el film “Bein gderot” o l’alemany Philip Scheffner amb “Havarie”.

També disposa l’Alternativa de la secció paral·lela Panorama conformada per 22 films espanyols entre llargmetratges i curtmetratges. Entre els llargs convé destacar el darrer projecte de Lluís Galter, “La substància”, un documental rodat entre la Xina i Cadaquès; “El monstruo en la piedra” d’Ignasi Duarte o “Las más macabras de las vidas” de Kikol Grau.
El festival barceloní dedica enguany una retrospectiva completa al cineasta francès Maurice Pialat (1925-2003). Una retrospectiva que comptarà amb la presència de Sylvie Pialat, vídua i coguionista d’alguns treballs del desaparegut cineasta, i que en la seva vessant com a productora de la mà de la societat Les Films du Worso, s’oferiran també films d’aquesta productora com “Le roi de l’évasion” d’Alain Guiraudie o la premiada “Tombuktú” d’Abderraman Sisseko.

El certamen ofereix també diverses activitats complementàries com tallers, xerrades, taules rodones i més projeccions. Els guardons s’entregaran el dissabte 19 i el diumenge 20 es clourà la programació de l’Alternativa 2016 amb el film “Austerlitz” de Sergei Loznitsa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada