jornades gastronomiques

A partir d’aquest dissabte 25 d’abril i fins el diumenge 17 de maig, l’Alt Urgell torna a celebrar les Jornades Gastronòmiques amb la participació de 15 establiments (14 d’alturgellencs i un d’Andorra) que oferiran els seus menús elaborats especialment per l’ocasió amb l’objectiu de ser l’aparador dels productes alimentaris de qualitat que s’elaboren en el nostre territori.

Aquesta segones jornades, que es van recuperar l’any passat, ha estat presentades aquest matí pel president de l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Urgell, Miquel Àngel Sánchez, acompanyat per l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, i el president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Jesús Fierro, en una roda de premsa que ha tingut lloc a l’Espai Ermengol.

Posar en valor els productes alimentaris de l’Alt Urgell

En la presentació d’aquestes segones jornades gastronòmiques, Miquel Àngel Sánchez ha manifestat que “les encarem amb optimisme, ja que l’any passat el resultat va ser prou satisfactori”. Sánchez ha explicat que l’objectiu d’aquest esdeveniment és que “la gastronomia sigui un valor més en la nostra destinació turística durant bona part de l’any any, des de la primavera fins a finals de tardor”. El president de l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Urgell ha remarcat que els diferents menús que presenten els 15 establiments que prenen part en aquestes jornades treballen amb producte de proximitat, productes de l’Alt Urgell i el Pirineu. “Aquestes jornades són un aparador on mostrem el bo i millor de les nostres taules per donar a conèixer plats excepcionals, alguns d’ells amb una durada limitada”, ha abundat Sánchez.

Aquestes Jornades Gastronòmiques de l’Alt Urgell compten amb el suport del Consell Comarcal de l’Alt Urgell i l’Ajuntament de la Seu d’Urgell. En aquest sentit, Jesús Fierro ha agraït a l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Urgell i als establiments que hi participen. “Gràcies a la seva feina de tots ells, es dóna valor afegit a la promoció econòmica i turística del nostre territori a través de les dues denominacions d’origen i la indicació geogràfica protegida que tenim a la comarca”.

Per la seva part, Albert Batalla ha remarcat “l’encert de l’organització d’aquesta jornades gastronòmiques dedicades al producte de proximitat”. En aquest sentit, l’alcalde de la Seu d’Urgell també ha remarcat que “aquests productes de proximitat ens fan singulars i excel·lents, sent un bon recurs turístic del nostre territori. A l’Alt Urgell s’hi menja bé perquè hi ha una bona cuina i i uns bons productes”.

Menús gastronòmics per a tothom

Els 15 establiments de la comarca i un d’Andorra que prenen part en aquestes renovades jornades gastronòmiques alturgellenques ofereixen al llarg de 23 dies un menú gastronòmic.

Aquest menú gastronòmic tindrà un preu que oscil·larà entre els 18 i els 37 euros, depenent de l’establiment. “D’aquesta manera, ha assenyalat Sánchez, tothom qui ho desitgi podrà tastar algun d’aquests menús gastronòmics de l’Alt Urgell”.

Parada de l’AHAU, avui al passeig Joan Brudieu

Com a novetat d’aquesta segona edició de les Jornades Gastronòmiques, avui dijous, 23 d’abril, l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Urgell està present amb una parada al passeig Joan Brudieu. En aquesta parada es poden adquirir, de manera anticipada, un menú gastronòmic de qualsevol d’aquests 15 establiments. El president de l’AHAU ha remarcat que “creiem que és una bona idea per fer un regal”.

La compra anticipada d’aquests menús gastronòmics també es poden comprar a l’oficina de l’AHAU i a l’oficina de Turisme Seu.

Les persones que adquireixin de manera anticipada aquest menús gastronòmics seran obsequiats amb un decantdor de vi.

Des de l’AHAU també es vol remarcar de la importància a la sobretaula del GinFER, el Gintònic de l’Alt Urgell, que s’ofereix també en aquestes jornades gastronòmiques.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada