En les properes setmanes es constituirà el Consell de Dones de l’Alt Urgell, tal com es preveu al Pla d’Igualtat de la comarca per al quadrienni 2016-2019. La creació i el reglament de funcionament d’aquest nou òrgan el va aprovar el Consell Comarcal el passat mes de maig. En el ple d’aquest dijous, 13 d’octubre, el consell ha elegit la consellera Rosa Fàbrega com a vicepresidenta del Consell de Dones. La presidència recau, d’acord amb el reglament, en la mateixa persona que l’exerceix al Consell Comarcal.

La creació del Consell de Dones de l’Alt Urgell, com a òrgan sectorial de participació, neix del desig d’incorporar el punt de vista de les dones en les polítiques comarcals, tenint en compte el pes demogràfic d’aquest col·lectiu, i per al desenvolupament de programes a favor de la igualtat i la promoció de les dones, i servirà de marc estable i permanent per a la informació, la consulta i la deliberació.

La constitució del Consell de Dones, que es preveu a principis de novembre, resta a l’espera del nomenament de les persones que en formaran part en representació de les diverses institucions i entitats del territori, moltes de les quals ja l’han fet efectiu. Així, integraran el Consell de Dones, com a vocals, una persona representant cada grup polític del Consell Comarcal, una per cadascun dels 19 municipis de la comarca, una per cadascuna de les associacions de dones de l’Alt Urgell, una persona en representació del Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell (CAPAU) i una altra en representació del Servei d’Intervenció Especialitzada (SIE).

Altres punts del plenari
El plenari del Consell Comarcal d’aquest dijous va prendre altres acords, entre els quals l’aprovació del compte general de l’exercici de l’any 2015; els plecs de condicions per a la concessió dels equipaments de la xarxa Wimax de la comarca; els convenis amb diverses AMPA per a la gestió del servei de menjador escolar i d’activitats extraescolars en horari de menjador; i les bases per a l’atorgament d’ajuts individuals de desplaçament, entre altres.
D’altra banda, el plenari va acceptar la renúncia de la consellera Anna Bonet, del grup d’ERC i regidora de Peramola, per motius personals. El seu lloc l’ocuparà Carme Lostao, regidora d’Oliana.

Text: CCAU

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada