El  Gremi de Forners de les Terres de Lleida, l’Escola d’Hoteleria de Lleida, l’Ajuntament de la Seu i la Cooperativa Cadí han col·laborat per crear el Trenat de Formatge, un pa propi de l’Alt Urgell que es presentarà el pròxim mes de març. Aquest dimecres s’ha fet a Lleida una jornada per conèixer-ne l’elaboració, a la qual hi han assistit dotze d’empreses de la comarca i el Baridà.

El nou pa neix de la unió de farina d’alta qualitat amb les DOP de formatge Urgèlia i mantega Cadí, i es pot acompanyar també amb oli d’oliva de les DOP Garrigues, a més de combinar-se tant amb aliments dolços com salats.

La idea de crear el Trenat de Formatge sorgeix per dinamitzar els negocis amb un producte que compta amb elements singulars del territori. Així ho ha explicat el president del Gremi de Forners de les Terres de Lleida, Manel Llaràs, que afegeix que serà “l’únic pa elaborat amb dues DOP”.

La iniciativa es va gestar ara fa tres anys arran d’una conversa entre el mateix Llaràs i  l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, que van posar sobre la taula la possibilitat de disposar d’un producte específic i identificatiu de l’Alt Urgell, tal com ja té la comarca del Solsonès, amb el Pa de trumfo, o la comarca de les Garrigues, amb el Pa de ronyó.

Text: Ràdio Seu

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada