L’Alt Urgell participa activament en la tercera edició de la campanya “Benvinguts a pagès”, que tindrà lloc aquest cap de setmana a tot Catalunya. Així, quatre explotacions agràries (Cal Serni, Ecofranch, Granja Argestues i la Reula) obriran les seves portes per mostrar als visitants la seva producció agroalimentària i convidar-los a fer un tastet; cinc restaurants (El Racó de Cal Serni, Espai de Tast Mas d’Eroles, Can Boix, la Font del Genil i Guimar) oferiran un menú especial amb aliments de proximitat; i 10 allotjaments (Cal Serni, Cal Pastisser, Cal Ponsa, Cal Rossa, Cal Serveró, Cal Shodi, Castell d’Ogern, El Racó de Cal Maró, Can Boix i el càmping la Ribera Salada) tindran ofertes especials de cap de setmana. A més a més, s’han programat quatre activitats complementàries: visites a ExpoTrac – Museu del Tractor, les sortides “Menjant amb voltors” i “Els reis dels prats” a la muntanya d’Alinyà, un taller de sabor artesà i visita a l’obrador de Castellbò, i una visita a l’obrador i degustació d’embotits artesans a la Xarcuteria Pagès.

Els agricultors i ramaders de l’Alt Urgell que participen en la iniciativa han volgut destacar l’oportunitat que “Benvinguts a pagès” els proporciona per donar a conèixer la seva producció. “És molt important que els consumidors sàpiguen com s’elabora en origen el que mengen i que puguin comprovar que tot es fa amb les màximes garanties sanitàries, amb respecte al medi i amb un tracte digne al bestiar”, assenyalen els productors Joan Barbé, d’Ecofranc, i Josep Maria Troguet, que Cal Serni. “Nosaltres treballem amb la mateixa manera de fer dels pagesos de sempre però fent ús de les tecnologies d’avui”, afegeixen.

Per visitar les explotacions agràries i ramaderes no cal reservar amb antelació, tot i que es recomana fer-ho si es tracta de grups molt nombrosos. “Benvinguts a pagès” és una aposta decidida pel producte de proximitat, per posar en valor el món rural i per potenciar el turisme d’interior i la gastronomia catalana. Es tracta d’un projecte transversal dels departaments d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i d’Empresa i Coneixement, juntament amb la Fundació Alícia i la col·laboració dels conselles comarcals, consorcis i oficines de turisme i nombroses entitats i associacions del sector. Tota la informació de les jornades es pot trobar al web www.benvingutsapages.cat.

Imatge: Presentació a l’Alt Urgell de “Benvinguts a pagès”. Foto: CCAU.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada