Un grup de mestres i veïns de l’Alt Urgell han publicat un manifest de suport a la vaga indefinida que estan duent a terme els docents de les Illes Balears contra el nou decret de trilingüisme del govern presidit per José Ramón Bauzá.

Segons el col·lectiu, el model del PP es basa en “reprimir la comunitat educativa, retallar en professorat, imposar un suposat trilingüisme, prohibir llaços o expedientar docents”. En aquest sentit, denuncien la marginació del català en el programa educatiu i la suspensió de feina imposada a tres mestres de Menorca per negar-se a aplicar aquestes directrius.

Totes aquestes mesures, conclouen, “no són pensades per millorar l’educació a les Illes Balears” i “no es diferencien gaire de les del PP al País Valencià, on aquest curs 2013-14 comença amb més alumnes i menys docents, on 14.000 alumnes es queden sense poder estudiar en valencià i on la privatització de l’educació també continua avançant”.

A nivell més general, els signants denuncien “la forta segregació social que pateix l’educació pública, que acull el 85% de l’alumnat estranger, i d’aquesta manera, es vol convertir en un ghetto”. Així, pel que fa a Catalunya, també exposen “les polítiques dutes a terme pel govern de CiU, que han portat a una major precarietat laboral i més atur”.

Per tot plegat, l’assemblea urgellenca aplaudeix la protesta dels mestres balears i la considera un model a seguir per plantar cara als atacs contra l’ensenyament públic i en català que s’estan produint arreu del territori. El col·lectiu ha rebut els darrers dies el suport públic de personatges com l’artista Miquel Barceló, el presentador Andreu Buenafuente, el cantautor Lluís Llach, l’actriu Rossy de Palma i l’atleta internacional de muntanya Tòfol Castanyer.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada