garantia-juvenilEl Consell Comarcal de l’Alt Urgell ha posat en marxa el programa Garantia Juvenil, que és impulsat per la Generalitat i promogut per la Unió Europea. Té com a objectiu reduir l’atur juvenil i millorar l’ocupabilitat i la inserció laboral dels joves, a través d’un enfocament integral, preventiu i d’atenció primerenca.

Si la persona inscrita al programa compleix els requisits, en un termini de quatre mesos se li oferirà una oferta de treball, de practiques o de formació. En aquest sentit, es treballarà de manera personalitzada l’itinerari més adient segons les competències i l’objectiu professional de cadascú.

Els itineraris estan formats per diferents programes i actuacions de la Generalitat de Catalunya que tenen com a objectiu la incorporació al mercat laboral amb les majors garanties d’èxit. Els itineraris són: suport en l’orientació laboral i la cerca de feina; reforç de la formació i experiència professional; i suport per a posar en marxa una idea de negoci.

Els beneficiaris de la Garantia Juvenil són els joves entre 16 i 25 anys o els menors de 30 anys en el cas de tenir un grau de discapacitat igual o superior al 33 per cent, que ni estudien, ni treballen, ja que constitueixen un dels grups de població amb més dificultats d’accés a l’ocupació en aquest moment.

El president del Consell Comarcal, Jesús Fierro, ha volgut destacar que “una de les nostres prioritats és posar totes les eines que tenim a l’abast per aconseguir que els joves de l’Alt Urgell trobin feina i es quedin al territori; representen un capital humà que no ens podem deixar perdre”.

El servei del programa de Garantia Juvenil es troba ubicat a l’Oficina Jove de l’Alt Urgell. L’horari d’atenció al públic és de de dilluns a divendres de 10 a 14 h i dimarts i dimecres també de 16.30 a 19 h. Per a més información es pot consultar el web http://garantiajuvenil.gencat.cat/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada