L’Alt Urgell participa a la Trobada Euromediterrània de Joventut

La nostra comarca serà present en la Trobada Euromediterrània de Joventut 2013 a través d’una jove d’Oliana que ha estat seleccionada per participar-hi, juntament amb deu joves d’arreu Catalunya, així com joves d’altres països com el Líban, el Marroc, Tunísia, Algèria, Palestina, Israel, Jordània, França, Itàlia, Grècia, Malta i Turquia.

La Trobada, que té com a lema ‘Joves i Transformació social’, pretén ser un espai d’encontre entre joves de diferents procedències amb un interès comú, conèixer les problemàtiques i necessitats dels i les joves a la regió mediterrània.

Aquesta actuació té com a objectius la promoció de l’actitud emprenedora entre els i les joves com eina de transformació social; facilitar el treball en xarxa entre els dues ribes mediterrànies; fomentar la creativitat, la innovació, l’esperit crític i la participació a la regió mediterrània; i potenciar el debat juvenil i l’acció conjunta per a la millora de les condicions de vida dels i les joves a l’espai mediterrani.

La trobada contempla formacions pràctiques en emprenedoria social, educació en Drets Humans i cultura de pau i tècniques de transformació social creatives a través de la participació, l’art i les noves tecnologies.

Les persones escollides han presentat un projecte innovador, amb un impacte tangible en la transformació d’una problemàtica o necessitat concreta, on els joves tenen un paper protagonista.

Des de l’Oficina Jove de l’Alt Urgell es facilita la informació i la participació en aquesta activitat i d’altres relacionades amb joventut i Europa, per tal que tots els i les joves de la comarca tinguin accés i igualtat d’oportunitats davant les diferents propostes europees relacionades amb l’emprenedoria, la transformació social, la cultura o l’intercanvi.

 

 

TOTES LES NOTÍCIES