L’Oficina Jove i l’àrea de Ciutadania i el Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell han organitzat pel pròxim dimarts 13 de març la primera sessió formativa per oferir eines i recursos per desmuntar rumors i prejudicis sobre diversitat cultural. Aquest taller antirumors tindrà lloc de cinc de la tarda a les vuit vespre, al CETAP de la Seu d’Urgell.

Es tracta d’una sessió de formació, que anirà a càrrec de La Xixa Teatre, que a través d’exercicis pràctics i participatius, jocs i tècniques de teatre fòrum es treballaran sobre els propis prejudicis i estereotips per tal d’apropar la noció d’interculturalitat.

Dues sessions més
La segona i tercera sessions formatives es portaran a terme durant el mes d’abril, que comptaran amb la col•laboració de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania.

En ambdues formacions s’aprofundirà en les nocions de prejudicis, estereotips i rumors, així com en les formes de discriminació que porten del rumor al racisme, i s’analitzarà la realitat de l’Alt Urgell, tot iniciant el disseny d’un pla d’abordatge dels rumors.

Pels impulsors d’aquesta iniciativa manifesten al respecte que “convidem a tothom a sumar-se a aquesta proposta formativa que ens ajudarà a començar a posar fil a l’agulla per construir una comarca lliure de rumors”.

Val a dir que la participació a cadascuna de les tres sessions és totalment gratuïta, però cal fer inscripció prèvia des del següent formulari.

Què és una xarxa antirumors
És una xarxa oberta a tothom formada per persones, entitats, col•lectius i serveis que té com objectiu afavorir una convivència intercultural lliure de rumors, prejudicis i estereotips sobre diversitat cultural.

Què implica adherir-se de manera activa a la xarxa antirumors de l’Alt Urgell?
– La intenció de contribuir a desfer rumors, prejudicis i estereotips en les teves interaccions quotidianes.
– La possibilitat de participar a les formacions i jornades obertes organitzades per la xarxa.
– La opció de formar part de les comissions i grups de treball que es creïn per anar avançant.
– El compromís de col·laborar en la difusió dels materials i comunicacions que es generin des de la Xarxa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada