L’Alt Urgell ja té finalistes per a la fase de Lleida dels Jocs Florals Escolars

L’Alt Urgell ja té finalistes per a la fase de Lleida dels Jocs Florals Escolars de Catalunya d’enguany, convocats per cinquena vegada pel Departament d’Ensenyament de Catalunya amb l’objectiu de millorar la lectura i l’escriptura en l’alumnat i fomentar una tradició cultural pròpia i arrelada al país.

Les obres escollides són “Les enemigues”, de Marta Ribó Márquez (cicle inicial) de l’Escola la Valira de la Seu d’Urgell; “La meva volta al món”, de Solenn Valls Moreau (cicle mitjà) de l’Escola la Valira, i “El club de les exploradores”, d’Aitana Moreno Pintoré (cicle superior) de l’Escola Castell-ciutat. En la categoria de conte il.lustrat s’ha triat “El ninot de neu”, de Carmen Trillo Campos i Aritz Padrones Navas (primer curs d’educació primària) de l’Escola Sant Esteve d’Alàs.

El jurat de la fase comarcal l’han integrat Isidre Domenjó, Anna Martí, Concepció Moscoso, Sandra Meya i Isabel Rodríguez. Previ al veredicte del jurat, els cinc centres participants de l’àmbit del Servei Educatiu Alt Urgell-Cerdanya van fer una selecció i van presentar el millor treball de cada categoria en la que podien concursar, quatre per a l’educació primària i tres per a l’educació secundària obligatòria, en la modalitat de poesia o prosa i de conte audiovisual il.lustrat.