El Consell Comarcal de l’Alt Urgell i la Direcció General d’Igualtat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies han subscrit avui un acord per a impulsar un nou Servei d’Atenció Integral (SAI) per a defensar els drets de les persones LGTBI. Aquest servei és una prestació adreçada a persones que pateixin, hagin patit o estiguin en risc de patir discriminació o violència per la seva orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere. Durant aquesta presentació també s’ha presentat la diagnosi del Pla Comarcal LGBTI a càrrec de Sandra Castro, presidenta de l’Associació Colors de Ponent.

Des del Departament s’està impulsant una  xarxa de SAI que es coordina des de diferents àmbits: central, territorial i local. Pel que fa  al Pirineu, l’Alt Urgell serà la tercera comarca a oferir aquest servei als seus ciutadans. Fins al moment, s’havia signat l’acord a l’Alta Ribagorça i avui s’ha signat a l’Alt Urgell i també a la Cerdanya. L’obertura d’aquest servei al territori facilitarà l’accés per a les persones que ho necessitin, i que tindran així, un servei de proximitat al territori, amb un tracte i una atenció més directa i personal. La responsable de gestionar aquest servei a l’Alt Urgell serà la tècnica comarcal d’Igualtat, Sílvia Trigueros.

El Servei d’Atenció Integral comarcal de l’Alt Urgell té com a objectius principals visualitzar la realitat del col·lectiu LGTBI i donar suport a l’atenció a la diversitat sexual i de gènere. A més, impulsarà el treball en xarxa, elaborar informes sobre la situació local de les persones LGTBI dels municipis, dissenyant estratègies de sensibilització i establirà canals d’atenció, suport i acompanyament a víctimes de l’LGTBIfòbia.

En aquest sentit, la directora general d’Igualtat, Mireia Mata, ha destacat els tres nodes que ha de tenir aquest servei d’atenció integral que seran la sensibilització de tota la societat sobre les injustícies que pateixen les persones d’aquest col·lectiu, per altra banda, acompanyar-les i en el pitjor dels casos, quan les persones del col·lectiu LGTBI hagin sigut violentades, establir canals d’atenció i suport. Mata també ha destacat, que Catalunya és pionera en oferir aquests serveis, i és que gairebé a enlloc d’Europa s’estan creant Serveis d’Atenció Integral. 

En aquest acte hi ha assistit una vintena de persones, entre les quals destaquen Jesús Fierro, president comarcal de l’Alt Urgell, Mireia Mata, directora general d’Igualtat, Joan Santacana Vélez, director dels Serveis Territorials del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies a Lleida i Regina Cairol, tècnica del SAI Territorial.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada