L’Alt Urgell participarà en el programa Forest4Local promogut i coordinat per la Diputació de Lleida i que abasta el territori de l’Alt Pirineu i Aran pertanyent a la demarcació. Aquest projecte, ha estat un dels elegits en la convocatòria d’ajuts del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), i que ha estat presentat aquest matí a la Diputació de Lleida per la consellera de Governació, Relacions Institucionals i Habitatge, Meritxell Borràs, el president de la Diputació, Joan Reñé conjuntament amb els representants dels Consells Comarcals participants, en el cas de l’Alt Urgell, la Vicepresidenta del Consell Comarcal, Cristina Barbens.

Forest4local es tracta d’una estratègia global i territorial que té com a objectiu prioritari desenvolupar un sistema de gestió forestal, a partir dels boscos de propietat de l’administració local, per tal d’extraure’n la biomassa, transformar-la en estella i utilitzar-la en instal•lacions tèrmiques i calderes públiques.

El projecte preveu 5 línies d’actuacions, i concretament a l’Alt Urgell li corresponen a nivell d’inversió dos centres logísticsd’aprovisionament de biomassa, que estaran ubicats als municipis d’Oliana i de Montferrer i Castellbò, i 13 instal•lacions tèrmiques, que estaran repartides entre Arsèguel, Bassella, Cabó, Coll de Nargó, Fígols i Alinyà, Montferrer i Castellbò, Oliana, Ribera d’Urgellet, la Seu d’Urgell i la Vansa i Fórnols. De fet, l’Alt Urgell és la comarca que disposarà d’un major nombre d’instal•lacions i d’un pressupost més elevat, concretament 1.406.371,58 per a les instal•lacions tèrmiques i 187.733,36€ per als centres de distribució.

Les instal•lacions tèrmiques de biomassa, serviran de font d’energia renovable per a edificis municipals com ara centres culturals i polivalents, equipaments esportius, consultoris mèdics, escoles i ajuntaments.

Gràcies a la implantació d’aquests fonts d’energia neta, la comarca evitarà cada any l’emissió de 430 tones de CO2 a l’atmosfera, a part del corresponent estalvi econòmic pel canvi de combustible. Una altra part molt destacable d’aquest projecte tal i com ha apuntat el president del consell comarcal de l’Alt Urgell “la instal·lació d’aquestes 13 calderes no és només un important projecte d’estalvi energètic sinó de dinamització del sector forestal, per tant, aquest projecte és tant important per l’estalvi econòmic i les emissions de CO2 com per l’ordenació, explotació i millora dels nostres boscos”.

1 comentari

  1. Tambe estarian be aqui, Andorra no?☆

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada