via fera

El dissabte, 2 de maig, se celebrarà a la Seu d’Urgell la primera Trobada d’Entitats Juvenils de la comarca, que porta per nom Via Fera 2015. Aquesta trobada està organitzada per les entitats juvenils alturgellenques, sota la coordinació de l’Oficina Jove de l’Alt Urgell, on al llarg de tot el dia es realitzaran activitats adreçades als infants, als joves i a les famílies.

L’objectiu d’aquesta trobada és poder promocionar l’associacionisme entre els joves alturgellencs, mostrar al públic en general la feina participativa i social que fan les entitats, i alhora engrescar a la resta de joves a formar part d’aquestes associacions o, fins i tot, formar-ne de noves.

La regidora de Joventut de l’Ajuntament de la Seu, Meritxell Planes, i el conseller de Joventut del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Ricard Pérez, agraeixen a la vintena d’entitats i col·laboradors, així com als tècnics de l’Oficina Jove, la seva feina que fa possible organitzar aquesta primera trobada. “Via Fera vol ser una jornada on el món associatiu de la comarca comparteixi i doni a conèixer les seves activitats. Volem fer una crida als i les joves a què hi participin, especialment al debat dedicat als joves, ja que vol ser un espai per recollir totes les necessitats i mancances dels joves del territori, i poder treballar-ho en el pròxim Pla Local de Joventut”, han explicat Meritxell Planes i Ricard Pérez.

El programa de Via Fera 2015

El contingut del programa de la trobada s’ha organitzat a través de les activitats que han proposat les diferents associacions participants en aquesta jornada. Des de l’Oficina Jove de l’Alt Urgell s’han coordinat les reunions, s’ha donat el suport tècnic i s’han aportat els recursos necessaris per tal que cada entitat pugui desenvolupar la seva tasca durant aquest dia.

La trobada s’iniciarà a les deu del matí amb un acte de benvinguda que tindrà lloc al Parc del Valira de la Seu d’Urgell -a tocar del claustre del Racionero-, i que anirà a càrrec de l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, i del director general de Joventut, Antoni Reig.

‘Ser jove a l’Alt Urgell’

Seguidament, a l’alberg La Valira se celebrarà un debat sota el títol ‘Ser jove a l’Alt Urgell’. Tothom que hi estigui interessat a participar cal que faci la seva inscripció, abans del 30 d’abril, a l’Oficina Jove de l’Alt Urgell. A més a més, a partir d’avui mateix tothom pot fer les seves aportacions i preguntes al debat a través del hashtag #DebatViaFera

Amb aquest debat, on hi participaran joves i polítics de la Seu i comarca, es vol fer conèixer les necessitats del joves al territori, per poder recollir-les per elaborar el nou Pla Local de Joventut 2016-2019.

A dos quarts de dotze del migdia, la trobada seguirà amb exhibicions de teles acrobàtiques (al claustre del Racionero); zumba (al Parc del Valira) i spinning (al pati de l’alberg La Valira).

De les dotze a dues del migdia, la trobada també té preparats diversos tallers (artesania, estampació, percussió i pintura facial) que es desenvoluparan al mateix Parc del Valira. En aquest mateix espai també hi haurà passejades a cavall per als assistents a la trobada.

Jornada de Seu-Riders al nou skatepark

Paral·lelament, també s’ha previst durant tot el dissabte, 2 de maig, l’organització de diverses activitats al nou skatepark de la Seu d’Urgell -ubicat a l’Horta del Valira- amb una jornada de Seu-Riders, que inclou demostracions lliures d’skate, bicis, patins, i diversos concerts, entre d’altes propostes.

La trobada d’entitats juvenils seguirà a les quatre de la tarda amb diverses propostes que tindran lloc al centre de la ciutat, a la plaça de Catalunya i a la plaça de Sant Josep de Calassanç. S’hi celebraran dues curses d’orientació, una de jove i una altra de familiar. Per participar -hi cal fer inscripció prèvia a l’Oficina Jove de l’Alt Urgell.

La tarda de dissabte 2 de maig seguirà amb un cercavila amb percussió, a càrrec de la Rolling Band i els Diables de l’Alt Urgell, una ballada de gegants, balls de bastons i un taller de diables.

La Via Fera 2015 es clourà amb una nit de foc, que tindrà lloc a la plaça dels Oms, que s’iniciarà a dos quarts d’onze de la nit, i dos concerts al Parc del Cadí, amb les actuacions del grup urgellenc Salit’s Rock, banda que ha compost la cançó de promoció d’aquesta trobada jove, i del grup de versions Contraband.

Tota aquesta jornada es podrà seguir a través de #ViaFera2015, i visualitzar el vídeo de la Via Fera seguint l’enllaç http://youtube/cVvbrtPZxw

Via Fera podrà tenir continuïtat, cada any o cada dos, a diferents municipis de l’alt Urgell, amb l’objectiu a que esdevingui un referent com a trobada d’entitats juvenils.

D’altra banda, des de l’organització de Via Fera també es vol remarcar que el fet de celebrar aquesta trobada en mig del Pont de l’1 de Maig pot ser un reclam pels turistes que estiguin aquest dies festius a la Seu d’Urgell, sent un atractiu més poder gaudir dels tallers, cercaviles i concerts.

L’Oficina Jove de l’Alt Urgell vol agrair l’esforç de totes les entitats participants i organitzadores, en concret la Coordinadora de Casetes, el Consell Municipal de Joves de la Seu d’Urgell, Batokatú Oliana, els Geganters i Grallers de la Seu, Oliana Jove, Centre Olianès, a Teles Acrobàtiques la Seu, Consell Esportiu, als Bastoners de Peramola, l’Associació Cavallista de l’Alt Urgell, el Cau de l’Art, als Voliaks i als Diables de l’Alt Urgell, la Rolling Band, la Comissió de Festes de la Seu, a Seu Riders, així com també als col·laboradors: lloveraproaudio, Associació Antisida de Lleida, RàdioSeu, Yumix i Urban Sports.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada